@bambambam: W podobny sposób, zawsze na święta wielkanocne robili taki majonez moi rodzice. Do dziś pamiętam jak tato ręcznie (nie mikserem) ucierał żółtka z olejem..... i najbardziej mi to smakowało.
@nasedo: Musisz zacząć od zasiania gorczycy... potem wyfermentować ocet. A skoro o musztardzie mowa pół życia myślałem, że musztarda sarepska to SAPERSKA.
Jajka to najlepsze jedzenie na świecie - najlepiej smakują z majonezem, który jest zrobiony z jajek. Wniosek - jajka najlepiej smakują z jajkami! Bo są idealne!
Komentarze (116)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
No ok, to teraz jeszcze powinni dać część 2, pt. "Zrób sobie domową musztardę"
(A tam: bierzemy łyżeczkę majonezu...)
nie dziel przez zero
Wsuwam go od czterdziestu lat i żyję:)
Cholesterol odgrywa kluczową rolę w wielu procesach biochemicznych, m.in.: syntezie witaminy D3 oraz hormonów o budowie sterydowej
Tłuszcze to energia, ale pewnie i nie tylko! ;)
Nikt nie każe wciskać całego słoika na raz! Takie coś mogło by być niezdrowe.
@Logan00:
@Razis:
aż takim twardzielem nie jestem, wolę iść do sklepu