Wykop za jeża! :) A jak się boicie, że duża porcja opadnie, to warto zrobić suflet w tzw. kokilkach (małych naczynkach) mniej, ale bez stresu - lepiej też bez papieru do pieczenia, bo jak tylko dotknie piekarnika to będzie się dymić. Ramsay mówił, że warto masłem rogi naczynia wysmarować delikatnie i suflet wyrośnie pięknie :)
@marcyshan: właśnie jeszcze nie kupiłam małych form, ale też się do tego zabieram :) wtedy na pewno suflet będzie się piekło krócej. A z tymi rogami- dobra rada :)
@kaiel: w dzień głównie śpi. Budzi się pod wieczór, leci od razu do miski, potem łazi po pokoju, siedzi chwilę na kolanach, potem szuka kryjówek i kręci się w kołowrotku. Za kocie chrupki jest w stanie oddać duszę:)
Właśnie dowiedziałam się od mojego brata, że suflet jest najtrudniejszym ciastem/deserem i trzeba go zjeść w 15 minut bo potem opada i jest niedobry. Czy to prawda, ponieważ bardzo się ucieszyłam z tego przepisu a tutaj takie kłody pod nogi. Czekam na odpowiedź z niecierpliwością.
@zatroskany_obywatel: w związku z tym szybko odpowiadam :) suflet opada niedługo po wyjęciu z piekarnika - zależy, jak długo jest pieczony. Gdy będziesz go piekła ponad 50 minut utrzyma się dłużej, ale krócej pieczony z kolei będzie w środku bardziej kremowy. Trzeba podawać go szybko, jeżeli chcemy osiągnąć pełen efekt:)
Nie jest to wcale tak trudne, jak się słyszy - z tego przepisu, który podałam, zawsze mi wychodził i rósł
@gugas: taki jeden vloger (Lekko Stronniczy). Jego żona też ma jeża i gotuje mu jakieś cudowne potrawy, które wrzuca potem w tłytery. Też chciałbym mieć żonę która gotuje i ma jeża.
Komentarze (46)
najlepsze
Nie jest to wcale tak trudne, jak się słyszy - z tego przepisu, który podałam, zawsze mi wychodził i rósł
@gugas: Często myli ludzi z jedzeiniem?