Sposób przyrządzenia potrawy oraz składniki niewiele mają wspólnego z chińską kuchnią. By spróbować chińszczyzny zapraszam tutaj restaracje wook po przepisy natomiast tutaj kuchnie orientu
@adrenaline: strasznie nie lubie, jak nie ma zadnych proporcji... Lubie cos czasem ugotowac ale geniuszem kuchni nie jestem, zawsze cos spier.... jak nie mam jasno napisane co ile czego :P Czy moglbym prosic o ilosci skladnikow uzytych ? Jak bede wiedzial ile dac kazdego "siuwaxu" na 4 osoby to juz sobie proporcje zloze na inne ilosci ;)
Nie żebym malkontencił, ale to biedronkowe "curry" firmy galeo zabija smak wszystkiego do czego zostanie dodane i w niczym nie przypomina curry. Z ogólnodostępnych polecam curry od kamis. Szkoda psuć potrawy która zapowiada się całkiem dobrze ;)
@abuse: Zgadza się. Jak w większości przypraw, tania czy droga nie robi większej różnicy tak w przypadku curry różnica potrafi być znaczna. Kiedyś kupiłem Curry Tesco i ... fatalnie popsuty smak potrawy. Nigdy więcej nie kupię podrób curry bo smakują fatalnie. Taka bazylia może gorszego sortu, widać to choć smakuje bardzo podobnie, a pieprz to w zasadzie się wogóle nie różni. Za to curry potrafi mieć kolosalne różnice jak na przyprawy.
Komentarze (175)
najlepsze
Paznokcie zadbane, ale za długie do prac przy żarciu. Bałbym się, że połknę kawałek paznokcia tudzież lakier.
Poza tym nie za dużo tego słodkiego sosu "czili"?
I na koniec: gratuluję Zelmera. Super sprzęt.
Po drugie jak na chińszczyznę to za długo smażysz wszystko. To powinno być parę minut a nie półgodziny :)