Przesadziłaś z sosem sojowym, zmarnowałaś go bardzo dużo. Na taką ilość filetów w zupełności wystarczą 3 łyżki stołowe, zamieszać i odstawić na 15 minut. Kurczak nabierze smaku, kruchości i będzie pięknie wyglądał. Wylewanie takiej ilości to po prostu marnacja materiału i popsucie wyglądu potrawy.
@bartekgej: Mam w doniczkach :-) Mimo zapewnień, że papryka jest jednoroczna, to można ze 3 lata czerpać korzyści. Ale habanero ma specyficzny smak (który przy odpowiedniej dawce jest wyczuwalny w potrawie), a VV nie zmienia smaku potrawy.
Przed chwilą zrobiłem to danie dokładnie według przepisu. Jedyną rzeczą którą zmieniłem był ryż zamiast makaronu ryżowego. Muszę przyznać, że przepis jest naprawdę dobry, wyszło świetnie. Danie jest całkiem ostre, szególnie uwzględniając to, że dodałem łyżkę sosu sambal oelek bo akurat miałem go pod ręką. Jednakowoż, jeśli ktoś nie jest przyzwyczajony do pikantnych potraw, danie może okazać się trochę zbyt ostre.
@amadihk: cieszę się, że smakowało :) widzę że dałeś zdecydowanie mniej sosu sojowego, ja spróbuję tak zrobić następnym razem, bo zostało mi to tutaj wielokrotnie wytknięte iż użyłam go zdecydowanie za dużo, zobaczymy :))) smacznego :)
Komentarze (175)
najlepsze
Nie mniej jednak- dobra robota!
Za dużo sosu sojowego, przez to okropnie i niesmacznie to wygląda.
Przesadziłaś z sosem sojowym, zmarnowałaś go bardzo dużo. Na taką ilość filetów w zupełności wystarczą 3 łyżki stołowe, zamieszać i odstawić na 15 minut. Kurczak nabierze smaku, kruchości i będzie pięknie wyglądał. Wylewanie takiej ilości to po prostu marnacja materiału i popsucie wyglądu potrawy.
Ale tak poważnie, to curry tam chyba średnio pasuje.
Dodaję fotkę:
http://dl.dropbox.com/u/895814/20120325877.jpg
gdzie można kupić sos chili bez dodatku cukru?