@rezdesign: Tak samo ta masala i curry trochę tu nie pasują ale wierzę, że wychodzi smaczne. Sama robię podobnie tylko wolę kumin, kolendrę i 5 smaków zamiast tych podanych tutaj przypraw.
@adrenaline: Rób pieczarki na osobnej patelni wtedy nie będziesz mieć nadmiaru wody albo zamiast pieczarek daj marchewkę i seler naciowy. ;-) Czas smażenia powinien być też krótszy żeby warzywa były chrupkie a kurczak soczysty. To takie rady,
No to kur*a smaka o 3ciej w nocy narobiłeś/aś ;/ Ja pierdziele ... co? Teraz mam o 3 w nocy jaja smażyć jak nie mam makaronu? oO Ale i tak ładny wykop ;) Co by to nie było i tak mi ssie kiszki!
Wygląda smakowicie ale akurat nie mam pod ręką żadnego osobnika tego gatunku, wszystkie już wyszły ... czy można użyć szynszylę i proporcjonalnie zmniejszyć składniki? Na zdjęciu widzę że świeży, czy z mrożonego też będzie dobre?
Komentarze (175)
najlepsze
@adrenaline: Rób pieczarki na osobnej patelni wtedy nie będziesz mieć nadmiaru wody albo zamiast pieczarek daj marchewkę i seler naciowy. ;-) Czas smażenia powinien być też krótszy żeby warzywa były chrupkie a kurczak soczysty. To takie rady,
1. Dlaczego nie masz listwy ochronnej pomiędzy kuchenką a blatem?
2. Podaj proszę koszt orientacyjny i ilość porcji jakie wyszły przeliczając na ludzi (nie na studentów) :)
1. Jak będę zapraszać Magdę G. do siebie do kuchni to zamontuję ;)
2. koszyk Kaczyńskiego = 50 zł, plus minus
1. bo...po prostu nie mam :)
2. koszt = koszykowi Kaczyńskiego, 4 porcje (chyba że Twoja druga połówka je za 3 osoby, to wtedy na dwie ;>)
Komentarz usunięty przez moderatora
Wracając do dania, uwielbiam chińską kuchnię, ale Curry i przyprawa Indyjska zabiją trochę chiński klimat. Ja używam przyprawy do dań orientalnych "5 smaków" Kamisa. Sprobój! ;)