Aktywne Wpisy
xEm +9
Siema Mirki ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dotąd ubierałem się w zwykłych sieciówkach, bo miałem #!$%@? na loga i marki. Ale kurde, te ciuchy to jakaś straszna padaka i denerwuje mnie wyrzucanie np. T shirtow po 4 praniach bo wyglądają jak guano. Zresztą ciuchy z sieciówki (h&m, zara) wyglądają już znacznie gorzej po pierwszym praniu...
Teraz myślę, żeby ogarnąć coś lepszego. Co sądzicie o takich markach jak Tommy Hilfiger czy Ralph Lauren, Calvin Klein itp? Czy te droższe ciuchy faktycznie są lepszej jakości, czy to tylko przepłacanie za znaczek?
Dajcie znać, jak to wygląda u Was. Macie jakieś sprawdzone marki, gdzie płacisz więcej, ale masz pewność, że ciuch nie rozpadnie się po drugim praniu i że utrzyma się kolor? A może znacie jakieś mniej znane,
Teraz myślę, żeby ogarnąć coś lepszego. Co sądzicie o takich markach jak Tommy Hilfiger czy Ralph Lauren, Calvin Klein itp? Czy te droższe ciuchy faktycznie są lepszej jakości, czy to tylko przepłacanie za znaczek?
Dajcie znać, jak to wygląda u Was. Macie jakieś sprawdzone marki, gdzie płacisz więcej, ale masz pewność, że ciuch nie rozpadnie się po drugim praniu i że utrzyma się kolor? A może znacie jakieś mniej znane,
Mega_Smieszek +133
Tak, dobrze czytacie - 34, nie 30. Przepraszam tych którzy czekali, a się nie doczekali w środę.
Jednak od 25 dnia pracowałem nad jednym dużym malunkiem, parę dni też mi wypadło (w sumie było to 7 dni malowania)
Małe podsumowanie:
31 prac namalowanych.
Na 35 dni pracy, prawie 10 bez malowania, z czego 4 dni absolutnie bez niczego (nawet bez czytania czy oglądania teorii)
Średni czas dziennie spędzony ok 1-2h, czasami bywało 8h, czasami 30 min.
W bojach wspierali mnie dziewczyna, liczni znajomi i mój mentor - Maciek (pozdrawiam go i tak nie czyta Wykopu, więc mogę powiedzieć, że obraża papieża :D)
Moją drogę z Digital Paintingiem mam zamiar kontynuować. Następnym krokiem będzie 4 miesięczna nauka pod okiem Darka Zabrockiego i Michała Kusa. Przygotowałem sobie "plan" treningowy na najbliższy rok, zobaczymy co z tego wyjdzie :)
Będę od czasu do czasu spamować was moimi prackami.
Nie zamierzam tworzyć nowego tagu, w stylu #digitalpaitingw100dni, czy #pracawnaughtydogwrok zostanę przy tym ;)
Jeśli ktoś chce wdrożyć się w to samo to zapraszam do zadawania pytań, chętnie pomogę.
Następny cel- narysować 9 kolejnych plein air, tylko z każdą pracą schodzić z 7 dni do 7 godzin przy ostatniej pracy.
Najlepiej, żeby zamknąć jedną całą w godzinach pracy (8h).
+ dodatkowo w ramach relaksu studiowanie "figure drawing"
Dziękuję wszystkim którzy śledzili tag! Pomogliście bardzo :)
#digitalpaintingw30dni #rysujzwykopem #rysowaniew30dni #tworczoscwlasna
Obrazek ładny, czekam na więcej!
Dalej myślałem nad Nathanem Fowkesem i może jakąś klasę z CGMA? http://2d.cgmasteracademy.com/masterclasses.html
@zly_wieczor: Figure drawing, zwierzątka to chyba dopiero przyszły rok, więc długo poczekasz :(
@zupa_z_kasztana: To mi również Maciek mój mentor odradził :D
Dzięki za link!
Jednak jestem amatorem i zejście w ciągu 9 rysunków jest chyba karkołomne hehe :D
Zobaczymy. Najważniejsze żeby zapał się utrzymywał, reszta sama przyjdzie.
Będę schodził i do godziny czy dwóch, ale dałem sobie rok na to. Zobaczymy czy uda mi się złapać jakąś fuchę jako koncept artysta za rok :)
Wchodzisz?
Może być więc:
- texture
Może być więc:
- texture painter