Wpis z mikrobloga

Kończę na dzisiaj z #poker.

Od piątku +30 codziennie, oprócz dzisiaj, brakuje 4 z tej ręki, ale nie chcę mi się już grać:

http://www.cardrunners.com/pokertools/session/2548182/replay/

Analiza rozdania: 3bet kolesia 7%, bardzo duży bluffing range, zwłaszcza IP. Call pod seta nie wchodzi w grę będzie mnie za bardzo eksploitował w ten sposób. Mam dwa wyjścia: Albo fold albo 4 bet - call. Po 4becie nigdy już nie folduję, za duże equity mam vs jego range. Zakładam, że nie odpuści tej ręki do 4beta równiez z bluffing range. 4bet shove też jest złym wyjściem bo izoluję się w zasadzie tylko na value range. Tak to daje mu jeszcze złudzenie fold equity.

#januszepokera
  • 6
@Mifari: NL5 i NL2 po 2 stoły. Nie chcę scarry money grać. Na NL10 jeszcze bym grał... Czasami odpalam. A zrozumiałeś wszystkie terminy mój Ty notoryczny wyśmiewco?
@Fajka: murzynie pls xD nie usprawiedliwiaj swojego słabego zagrania tym, że akurat jakiś typ miał gorszą rękę od ciebie. najwięksi spazzerzy nie grają 5bet bluff jamów jako odpowiedź na 4bet, bo właściwie nie ma żadnego fold equity (na mikro ktoś kto gra 4beta praktycznie zawsze wsunie), co najwyżej call 4beta i wjazd na flopie. praktycznie we wszystkich przypadkach albo jesteś zupelnie zdominowany przez wyższą parkę albo masz flipa, gość od 98s
@nswl015: Murzynie możesz sobie tacie powiedzieć jak ci pozwoli na to. Grałem versus range a nie karty. Jakby mi pokazał asy to trudno. Analizę rozdania zrobiłem w pierwszym wpisie. Nie grałem na no name tylko kilka k rąk miałem.