Wpis z mikrobloga

Czy są na sali zwolennicy "Sekretu" ?

Szukam odpowiedzi na jedno głębokie jak Bałtyk pytanie

Dlaczego wszyscy z #tfwnogf ciągle są sami mimo, że chcą kogoś mieć?

#sekret może trochę #kiciochpyta
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zagon: Bo to nie jest pozytywna myśl w stylu 'Będę dążył do jakichś celów i przy okazji uda mi się znaleźć dziewczyne' tylko 'Jestem beznadziejny z wyglądu i charakteru, ale mimo wszystko chciałbym kogoś kiedyś poznać' wiem co mówie :D
  • Odpowiedz
@Zagon: Cumplu, powiedz mi która dziewczyna chciałaby mieć faceta który narzeka jak p---a, że jest brzydki, nic mu nie wychodzi itp. To facet ma być oparciem dla różowego, a nie na odwrót. Jak to kiedyś ktoś powiedział: " Jeżeli nie pokochasz siebie, nie pokochasz drugiej osoby"...
  • Odpowiedz
@Zagon: jest sobie przegryw. Mirek stara się o jakąś babkę. Laska widzi że nie latają za nim kobiety/ dowiaduje się że jest od zawsze sam. Stwierdza, że musi mieć jakąś wadę skoro żadna do tej pory go nie chciała. Odpuszcza sobie Mirka i idzie w ramiona jakiegoś seby.

• Odpowiedz
@Zagon: Z tego co wynika z mojej wiedzy i obserwacji z tym Sekretem to średnio prawda. Raczej każdy ma gdzieś zapisane swoje 'przeznaczenie'. Ci którzy tak chwalą sekret bo u nich zadziałał, to po prostu częścią ich przeznaczenia było dowiedzieć się o tym, praktykować to, myśleć w ten sposób i miało się udać.

A komuś innemu z kolei coś może nie być dane i nawet jeśli naczytałby się o tych
  • Odpowiedz
@Waaldo Mi bardziej o to chodzi, że ciągle myśli "Zdobędę dziewczynę" i to jest jego celem, a mimo to nic.

@Adrastos Odpowiedź jest prosta, ale co z tymi, którzy tacy nie są, a mimo to się w tym babrają?
  • Odpowiedz
@Capatii

Trochę nie lubię teorii przeznaczenia. Ich zwolenników widzę jako ludzi, którzy twierdzą, że samo wszystko przyjdzie i nic nie robią
  • Odpowiedz
@Zagon: Ale teoria przeznaczenia nie wzięła się znikąd. Potwierdzają ją różne obserwacje, historie ludzi, oraz bardzo dziwne zbiegi okoliczności i sytuacji (przy których człowiek przestaje wierzyć w przypadki).
  • Odpowiedz
@Zagon: A ludźmi którzy myślą, że samo wszystko przyjdzie i nic nie robią to są przecież właśnie ci od Sekretu i tych wszystkich pozytywnych sposobów myślenia/osiągania sukcesu.

A rzeczywistość to potem weryfikuje i się okazuje, że jakiś Janusz który ni c---a nie zna się na pozytywnych myśleniach i Sekratch osiąga wielki sukces, a człowiek który ciągle napycha się tymi wszystkimi cudownymi myśleniami i sekretami dalej życie jak zwykle i nic
  • Odpowiedz
@Zagon: Ludzie od pozytywnego myślenia, osiągania sukcesu, sekretów i innych takich tak promują tego typu rzeczy bo zarabiają na tych wszystkich szkoleniach, kursach, książkach itd.

Ale w rzeczywistości wygląda to tak, że choćby nie wiem jak ktoś napchał się tym myśleniem, to bez twardej pracy, szczęścia i pieniędzy żadnego sukcesu nie zobaczy. A za to jakiś Janusz który totalnie nie słyszał o tych wszystkich pozytywnych myśleniach i technikach, ale ciężko
  • Odpowiedz