Wpis z mikrobloga

@JestemFenkiem: tylko C#, ten C++ pod winrt to C++/CX - imo skladniowo straszny syf - przydatny tylko i wylacznie wtedy gdy trzeba dopisac jakis modul np. do live streamingu audio itp. (ale reszte appki i tak klepalbym w C#, bez problemu mozna dolaczyc kod z C++)
  • Odpowiedz
@JestemFenkiem @LubieLiscie @sha4ky @1080p @PsichiX @kielonek

A ja mam pytanko trochę z innej strony. Jeśli ktoś chciałby się nauczyć języka, w którym byłoby mu łatwiej pisać przyszłościowe programy na PC i tylko opcjonalnie zajmować się Windows Phone itp, to który z tych języków powinien wybrać do nauki w pierwszej kolejności? (przy założeniu, że ta osoba ma już solidne podstawy w programowaniu w klasycznym C)
  • Odpowiedz
@1080p: @LubieLiscie: Kolega spiera się ze mną odnośnie wyższości C++ nad C#. Uważa, iż C# jest słaby, niepopularny i przyszłość komputerów jest tylko w C++ co chciał mi pokazać oczekując, że Wasze odpowiedzi potwierdzą jego tezy ;)
  • Odpowiedz
@JestemFenkiem: Na początek polecam C# in a nutshell (ważne żeby była najnowszą wersja z rozdziałami o async await) . wymyśl sobie jakiś projekt pisz go - zrób z dzień przerwy przeczytaj i przerób rozdział (przepisując, próbując materiał z książki) i potem znów klep swój projekt I tak w kolko - wbrew obiegowej opinii książki o programowaniu są bardzo wartościowe (dobre książki)
  • Odpowiedz