Wpis z mikrobloga

Przeglądam sobie na facebooku zdjęcia ludzi z klasy z liceum po półtora roku od skończenia szkoły i łapie mnie straszna chandra. Każdy ma jakieś fotki z wakacji w Norwegii, zwiedzaniu Niemiec, pracy w Londynie, jakieś zdjęcia z imprez studenckich, zagranicznych uniwerków i dziewczyn z Albanii. A u mnie nic. 0. Moje życie praktycznie się przez ten czas nie zmieniło, wciąż przychodzę do domu i siedzę przed kompem. Inna nazwa szkoły, i inni ludzie z którymi łączą mnie tylko zajęcia.

Coraz częściej mam sny w których zbieram z ziemi jakieś groszaki, albo klocki lego podczas, gdy grupa z którą początkowo szedłem coraz bardziej się oddala. Chciałbym iść za nimi, ale nie mogę przestać zbierać. #feels
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CichyGlosZTyluGlowy: Mam podobnie. Co więcej ja nawet nigdy w życiu nie byłem za granicą, a miasto w którym mieszkam i przyległe do niego tereny ostatnim razem opuszczałem jakieś 10 lat temu...

Zresztą w sumie ja to praktycznie w ogóle nie mam życia po za internetem.
  • Odpowiedz
@CichyGlosZTyluGlowy: wydaje Ci się bo na fb ludzie się tylko chwalą i pokazują swoje sukcesy. Przez to powstaje wrażenie ze wszystko co się u każdego dzieje to takie pasmo sukcesów, sam się nad tym zastanawiałem i tak to sobie wytlumaczylem :p
  • Odpowiedz
@CichyGlosZTyluGlowy: Usuń/ogranicz fb. Połowa informacji to kłamstwa i niedopowiedzenia. Wiem to po sobie. Np. na studiach zapisałem się do uczelnianej drużyny sportowej, mam na profilowym zdjęcie z zawodów, na którym korzystnie wyszedłem, a tak naprawdę, to jestem najgorszy w tej drużynie.
  • Odpowiedz
@CichyGlosZTyluGlowy: to poczekaj do wakacji, jak mnie w-----a ze jestem biedny i n---------m do roboty zeby sie gdziekolwiek zakrecic, a banany k---a jak nie na teneryfie to w j-----j Grecji sobie k---a smieszkuja, a potem sobie jada nad morze czy gdzieś tam n---------c selfie ajfonami najnowszymi podczas gdy ja dalej siedze w robocie i dalej jestem biedny #j---------------------w
  • Odpowiedz
@CichyGlosZTyluGlowy: W te wakacje dawna koleżanka z liceum wstawiła na fb widoki z Norwegii - w bliższej rozmowie wyszło, że wcale nie pojechała tam na wycieczkę tylko z grupą znajomych zbierała truskawki przez kilkanaście godzin dziennie. W dodatku ich oszukali i nie dostali tyle pieniędzy ile mieli dostać. Takie same pozerstwo jest na wykopie - tutaj każdy ma zajebistą pracę jako programista, lekarz, prawnik albo specjalista w korpo i zarabia
  • Odpowiedz
  • 2
"@CichyGlosZTyluGlowy: i co ty wierzysz w to g---o co wstawiają na FB? Przecież to jest pozerstwo na maxa. Wstawiają jakąś fotkę z domówki że niby zajebiście, a pewnie pół nocy siedzieli z piwem i smęcili. "

@szasznik:

Ludzie sie dobrze bawia i wstawiaja zdjecia ale c--j tam, bankowo zamulali cala noc xD #shitwykopsays
  • Odpowiedz
@Depth_Charge: Mam dokładnie tak samo. Ostatnio byłem w Bratysławie i wszyscy mi zazdroszczą i jaki to niezły jestem bo mam 20 lat, a sam tam wyskoczyłem i w ogóle. Prawda jest taka, że rzeczywiście byłem i pozwiedzałem ale jakoś super się nie bawiłem, ot pozwiedzałem, poszedłem się na wieczór n---------ć do baru, a w hotelu potem jeszcze przy jednym browarku powracałem myślami do kilku spraw tzw. #feelsy mnie
  • Odpowiedz
@CichyGlosZTyluGlowy: Facebookiem to ty się nie przejmuj. Nie odzwierciedla prawdziwego życia, tylko wybrane jego najlepsze fragmenty, które i tak łatwo podrobić by chwalić się znajomym.

Poza tym taki protip: Nie patrz na życie innych, tylko zmieniaj swoje. :)
W.....k - @CichyGlosZTyluGlowy: Facebookiem to ty się nie przejmuj. Nie odzwierciedla...
  • Odpowiedz