Aktywne Wpisy
cornel9192 +396
#trzecieoko #dindunuffin #azja
azjata wita afroamerykanina w swoim kraju, a my nawet nie możemy tego napisać 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
dzięki @wykop
azjata wita afroamerykanina w swoim kraju, a my nawet nie możemy tego napisać 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
dzięki @wykop
wojciech-kozakiewicz +253
Wzywam ponownie @KRZYSZTOF_DZONG_UN Wybory były transparentne. Albo usuwasz konto, albo do końca życia będziesz dźwigał brzemię łgarza. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Od dawna zastanawiam się nad pewną kwestią. Czy możliwe jest takie skonstruowanie kodeksu karnego, by osoby które wykonują pewne zawody lub funkcje (politycy, nauczyciele, księża, policjanci, notariusze, komornicy etc) mieli do każdego wyroku skazującego dodawane 30% wyroku dla "zwykłego obywatela"? Ewentualnie zwykły zapis, że każde przestępstwo umyślne, ścigane z urzędu, popełnione przez taką osobę cechuje się dużą szkodliwością społeczną czynu.
Chodzi mi o to, że osoby zaufania publicznego powinny otrzymywać wyższe wyroki za umyślne przestępstwa ścigane z urzędu. Wiem, że obecnie w prawie polskim nie ma legalnej definicji zawodów zaufania publicznego.
PS. Przepraszam za nieścisłości i niezbyt fachowy język, jestem laikiem w tej kwestii.