Wpis z mikrobloga

• 0
@konefka: mniejsze stacje mają swoich dostawców, którzy nie zawsze muszą tak rygorystycznie podchodzić do dostawy typu plomba-plomba. Przez to właściciel może oszukać na paliwie dodając wody do niej. Po prostu za mniejszą cenę masz większe ryzyko. Stacje typu Carrefour, Auchan itd owszem w wielu przypadkach mają paliwo z koncernu Orlen, ale są to paliwa które w ocenie jakości dostały niższą opinie (ale mieszczącą się w normach).
@konefka: Większość dużych stacji typu orlen, lotos, statoil, bp też jest prywatna w ramach umowy franczyznowej czy jakoś tak. Franczyznodawca ustala tylko ogólne warunki prowadzenia stacji i chodzi tu głównie o produkty i wygląd stacji. Ze wszelkimi kontrolami właściciel musi radzić sobie sam. Niedaleko mnie w małej miejscowości jeszcze rok temu funkcjonowała stacja orlen która używała starych zardzewiałych zbiorników przez co paliwo nie nadawało się np. do małych, wysokoobrotowych urządzeń 2T
@SamiecAlfa: Tego samego dnia diesel na BP kosztował 5,29 a w Auchan 4,99. Ale w sumie nie wiem po co ci odpisuję, chyba jesteś chory psychicznie, serio.

I nie chciałabym żebyś mi cokolwiek gdziekolwiek wsadzał, ale nie chodzi o ciebie, chodzi o mnie.