Aktywne Wpisy
Melkovva_ +13
czerwonykomuch +895
Daily reminder:
Polska jest JEDYNYM KRAJEM UE, który nie zrównał wieku emerytalnego lub nie planuje jego zrównania w nadchodzących latach.
Będę Wam o tym przypominał codziennie do zrównania wieku emerytalnego kobiet i mężczyzn, mojego przejścia na emeryturę lub aż mi się znudzi.
6/∞
Polska jest JEDYNYM KRAJEM UE, który nie zrównał wieku emerytalnego lub nie planuje jego zrównania w nadchodzących latach.
Będę Wam o tym przypominał codziennie do zrównania wieku emerytalnego kobiet i mężczyzn, mojego przejścia na emeryturę lub aż mi się znudzi.
6/∞
Mianowicie zimny silnik na niskich obrotach wydawał dźwięki podobne do... szorowania szczotką..? Nic jakiegoś mocno rzucającego się w uszy, po prostu jakby ktoś do normalnego dźwięku silnika szorował szczotką. :D
Facet, który go sprzedaje mówił, że silniki wysokoprężne tak już ze sobą mają i taki dźwięk to norma... :) Ja się nie znam dlatego pytam.
Niestety z takiego powodu, że dziś była sobota na pełny przegląd na stacji umówię się dopiero w tygodniu i się okaże czy z silnikiem jest wszystko ok.
#samochody #renault #clio #kiciochpyta #januszemotoryzacji
silniki wysokoprężne
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@eugeniusz_geniusz: Myślisz, że coś takiego na przeglądzie w powiedzmy PZMOT czy NASTAPOL może wyjść?
@Astroc: Może to to, poszukam jakiegoś podobnego przypadku na yt i zawołam spytać czy to
To jest normalny 1.2 16v benzyniak od Renault.
Ten wydech trochę tu zagłusza :/
No w tygodniu wjadę nim na warsztat, bulnę pewnie ze dwie stówki i niech mi powiedzą co z nim nie tak i czy warto go brać na jakieś 2 latka bo szukanie
Od 0:52