Wpis z mikrobloga

Kogoś naprawdę musi boleć dupa w Szmatławcu Wrocławskim (znanym też jako Gazeta Wrocławska). Po sukcesie projektu obywatelskiego nr 269 (budowa nowych ścieżek rowerowych na terenie całego miasta) kolejny "artykuł" który nie robi nic więcej poza nakręcaniem hejtu kierowców na rowerzystów i vice versa.

http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/3604567,wroclawianie-podzieleni-w-sprawie-pasow-dla-rowerow-w-centrum-dyskusja,id,t.html

#wroclaw #rower
  • 12
@Navrazz: czemu ci rozwalila leb?

Jesli komus sie ten pomysl nie podoba, przeszkadza mu itd... to imho powinien miec mozliwosc wyrazenia tego sprzeciwu.

Bol dupy poki co to ty masz na jakis artykul z wroclawskiej, ktora jak nie ma porzadnego dzwona na miescie, nie ma o czym pisac i tworzy takie potworki przy uzyciu oszolomow z ichniego forum.
@Navrazz: no ja widze bol dupy bo szmatlawiec wroclawski itd ale najwidoczniej artykuly sledzisz. Troche to na masochizm zakrawa ale co kto lubi.

Porownanie do wyborow z deka nie trafione. Bo tu masz glosowanie za inwestycjami miejskimi ktore beda dotyczyc szeregu osob. I imo powinno miec to raczej forme referendum. Pomiajajc juz to ze gro osob o tym budzecie nawet nie slyszalo.
@PurpleHaze: jak sobie wyobrażasz przeprowadzenie referendum gdzie masz setki projektów? Oddajesz głosy na wszystkie i zaznaczasz za i przeciw? W ogóle jaki sens ma głosowanie przeciw jakiemuś projektowi? Czy to projekty które komuś ułatwiają życie kosztem innych? No nie sądzę.

no ja widze bol dupy bo szmatlawiec wroclawski itd

No i argumentacja mojego bólu dupy naprawdę wyjaśnia wszystko.
@Navrazz: ty tak nie sadzisz. Patrzac po wpisach we wroclawskiej wielu tak sadzi. Poza tym czemu sciezki a nie np. fredrus? Gdzie jest kasa do rozdania sa watpliwosci zawsze. I to powinno byc wyjasnione konkretnie co i jak. Czemu rowezysci a nie no sciezka zdrowia w parku, czy plac zabaw, albo remont zabytkowego taboru?

I pewnie sporo tych glosow any na tym sie opiera.

Mnie rowerzysci ani zieja ani grzebia chociaz
@PurpleHaze: no moim zdaniem rowerzystów we Wrocławiu wcale nie ma tak duzo w porównaniu do ludzi jeżdżących komunikacją lub samochodami wiec dziwie sie szczerze temu jak silne lobby mają.
@PurpleHaze: ścieżki dlatego że najwięcej osób zagłosowało własnie na to a nie na co innego. To jest demokracja. Został wybrany projekt na który zagłosowało dużo osób a nie kilka na krzyż. A dlaczego nie głosowanie przeciwko projektom? Dlatego że Polska to taki kraj gdzie niektórzy woleliby zagłosować przeciw czemuś żeby komuś zrobić na złość a nie za czymś żeby poprawić trochę funkcjonowanie miasta.

czasem siwieje patrzac na wyczyny

Z tym się