Wpis z mikrobloga

Witajcie, planuje zakup telefonu do ok 700 zł (im taniej tym lepiej, wiadomka( ͡° ͜ʖ ͡°)). Moimi kryteriami są:

-funkcja latarki

-płynne granie w GTA na wysokich detalach

-przyzwoita bateria

Nie mam żadnych obiekcji co do marki czy systemu, może być chińczyk z #aliexpress, może być windowsphone, ale wolałbym by telefon był nowy. Przejrzałem sporo tematów i zadałem to samo pytanie na "największym polskim centrum androida" forum.android.com.pl, ale tam prawie wszyscy polecają LG L90/G2 lub xperie sp. Oglądałem filmy z GTA na tych LG to gra tnie na najniższych detalach, nie wiem czemu wszyscy polecają ten telefon. Co prawda na xperi sp można grać w GTA, ale telefon zamula w menu więc po co mi taki. Macie może jakieś propozycję czego szukać w tym przedziale cenowym? Ponieważ gra dobrze chodzi na SGS3, a on ma GPU Mali400 to znalazłem na aliexpress np: http://www.aliexpress.com/item/Original-Jiayu-g5s-MTK6592-Octa-Core-2-0Ghz-2GB-RAM-5-0-1920x1080px-16MP-dual-SIM/2026807799.html z mali450, zakładam że jest co najmniej tak samo dobry jak SGS3. #android #windowsphone
zombidzik - Witajcie, planuje zakup telefonu do ok 700 zł (im taniej tym lepiej, wiad...
  • 29
@zombidzik: na ali kupuj tylko od sprzedawców którzy w ocenie sprzedaży mają diamenty albo takie inne kryształy (diamentowe skarabeusze ;P), mają oni bardzo dużo pozytywnych ocen i nie oszwabią cię na hajs.

Te konta co oferują tańsze telefony niż te na kontach z diamentami to na 99% ściema.
@TypowyPolskiFaszysta: Myślałem o tym, ale się zastanawiam bo w porównaniu z chińczykami jego bebechy są 2-3x słabsze i czy nie lepiej kupić jakiegoś chinola octa core mali450 2GB RAMu? Na allegro duży rozstrzał cenowy i wydaje mi się że jest duże prawdopodobieństwo kupienia podróby (da się to odróżnić?).
@zombidzik: widziałem wideo o odróżnianiu podróbek sgs4, o sgs3 może też znajdziesz. Mi 1gb ramu całkowice wystarcza. Chińczyki mogą mieć lepszą baterię i bebechy, natomiast sgs3 pewnie będzie wygrywać aparatem, wyświetlaczem, customowymi ROMami i możliwością oddania w Polsce do serwisu
@zombidzik: Nie daj się nabrać na chińczyka. Na papierze wszystkie są super. W rzeczywistości okazuje się, że to dziadostwo. GPS będzie słaby, dotyk nie będzie tak czuły i płynny niż na jakimś samsungu, głośniki będą skrzeczeć, jakieś dziwne rozwiązania programistów sprawią, że niektóre apki będą się wykrzaczały. Szybkość też nie jest taka super, o te procesory MTK to takie biedne podróby Snapdragonów i innych. Poza tym dlaczego wielcy producenci nie montują
@bodzi_dzwunik: alr xiaomi/lenovo/meizu i inne maja tansze dobre modele tez zalezy czego potrzebujesz a owszem istnieje takie #!$%@? chinczyki o ktorych wczedniej wspominales ale to tylko w najtanszych podrobkach s5 i5s i innych takich na mtk ale nie pisz ze wszystkie chinczyki #!$%@?
@wonzki: pisząc o chińczykach miałem na myśli takie o których pisał @zombidzik, czyli noname z mtk.

Ale swoją drogą ostatnio oglądałem recenzję oneplus one po 2 mcach użytkowania i koleś mówił że ogólnie spoko, ale dotyk czasami zawodzi i robi więcej błędów na klawiaturze niż na nexusie, a czasem dotyk w ogóle nie reaguje. W komentarzach ludzie pisali, że mają podobne odczucia i najgorzej jest jak np telefon leży na
@bodzi_dzwunik: @wonzki: Cały dzień przeglądam telefony i rzeczywiście mi4 czy oneplusone są dobre ale w cenie przekraczającą mój budżet. W ogóle większość chińskich jest zrobiona na mtk. Zainteresowałem się HUAWEI Honor 3C i co aukcja to inne bebechy. Widocznie nie da się kupić telefonu za 700 zł żeby pograć w gta, a szkoda...