Wpis z mikrobloga

@mk87so0: Firma związana z pneumatyką, z tego co mówili to trochę montaż elementów, sprawdzanie czujników, programowanie PLC. Niemcy bo kasa :) poza tym rodzinę tu mam i mi pomogli dużo na początku. Pracę znalazłem normalnie przez ogłoszenia w internecie, wysłałem CV (tutaj to się nazywa Lebenslauf) i oddzwonili.
@mk87so0: Miałem jakieś tam podstawy, ale średnio. Wszystkiego się nauczę w trakcie. Z tego co koleś mówił na rozmowie, to jak ktoś jest dobrym elektrykiem, to z pneumatyką też nie ma większego problemu, bo są to podobne rzeczy ;) Niemiecki podstawowy, jak ostatnio robiłem test to mi wyszedł poziom B1. Ale dużo rozumiem i cały czas się uczę. Rozmowa się odbywała w większości po angielsku.
@nigdydygdy: nie rozumiem co rozumiesz przez ściężkę uznawania? Po otrzymaniu dyplomu (w czerwcu, gdzie egzamin inżynierski miałem w lutym ehhh :/) dałem go do tłumaczenia i w sumie tyle. Napisałem sobie Lebenslauf po niemiecku i do tego dołączyłem skany oryginału i tłumacznenia. Żeby nie było za fajnie, to nie tak od razu znalazłem pracę (ok. 50 wysłanych cv).