Aktywne Wpisy
Cancermoon +2
nie umiem robic krzywdy innym ludziom co jakby doszlo do takiej wojny i bym musial zabijac #przegryw
jaszczurki +1
#przegryw Możecie wziąść ze sobą tylko jedną rzecz na samotną wyspę, co bierzecie????? Ja biore @Van-der-Ledre (づ•﹏•)づ
A spotkanie miało być (tu cytat pani z HR) "tylko formalnością, monologiem prezesa i wprowadzeniem do firmy".
Co z tego, że wiedziałem czym mam się zajmować, międzyczasie przeczytałem na ten temat 2 książki odświeżając wiedzę ze studiów.
Zabójczym dla mnie okazała się niewiedza co produkuje firma (tzn. wykucie na pamięć całej oferty).
Smutek i żal. Dajcie plusa na pocieszenie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#praca #pracbaza #korposwiat
sorry zapomniałem otagować.
#zebrajzwykopem
BTW: Każdy kto zaplusuje ten wpis dostanie szanse na wylosowanie nagrody gwarantowanej w grze o 100000000000 zł.
No właśnie to. Na podstawie tego, że nie wiedziałem zbyt wiele o firmie, zbyt ogólnie powiedziałem co produkuje. Prezes stwierdził, że nie zaangażowałem się w przygotowanie do rozmowy z nim to się nie będę angażował w pracy (kierownik, dyrektor i wiceprezes jakoś byli innego znania).
...Co z tego, że wiedziałem co mam robić na stanowisku.
Z resztą mówi się trudno, to mój pierwszy proces rekrutacyjny i następnym razem będę wiedział
Kurde szkoda, że przed rozmową na to nie wpadłem... a mogłem, bo masz rację, że to jest podstawa.
Człowiek uczy się na błędach. Szkoda, że dziś to był mój błąd.
U mnie na rozmowie kulturalnie pierwsze 15 minut rekruter mowil o firmie i ja zachwalal, potem dopiero byla konkretna rozmowa...
Ale to był prezes jednego zakładu a nie całej korpo.