Wpis z mikrobloga

@Masterczulki: a rozegrałeś oczywiście dobrze. Bardzo silna ręka, wysokie blindy, za tobą tylko dwóch graczy, stack na tyle duży, że nawet tego chip leadera praktycznie stawiasz na allinie. W tej sytuacji obvious push is obvious jak to mawiają.

• Odpowiedz
@Mifari: a potem ludzie przegrywają AK na jakieś 23o, bo akurat na flop A45K spada :D I to nie tylko na starsach, sam na żywo widziałem triki-sriki zagrania :D
  • Odpowiedz
@Mifari: No właśnie przy 200$ można by się zastanawiać, co oznacza raise. Brać pod uwagę staty, wizerunek i na tej podstawie się zastanawiać czy to coś mocnego, czy total air i raise jest blefem żeby ukraść. Na mikro minraise w takim spocie to tak jakbyś napisał na czacie "mam monstera, ale tylko raisuję, żebyś to Ty wszedł allinem myśląc, że mnie wystraszysz, a sam nie chce Cię wystraszyć swoim pushem".
  • Odpowiedz
@Masterczulki: nic nie poradzisz, z malymi stakami czesto na stolach finalowych jedynie mozna grac push-fold, gdyz nie sposob zrobic poprawny raise fold.

Ludzie generalnie zle i zbyt klasycznie rozgrywaja sytuacje na FT, zwlaszcza, gdy spojrzy sie na zakresy rozdan okreslone przez rownowage Nasha.

AK to oczywisty allin w opisanej
  • Odpowiedz