Aktywne Wpisy
RobieZdrowaZupke +241
U mnie w domu się zawsze jadło majonez Winiary i myślałem, że ludzie sobie robią jaja z tym, że Kielecki smakuje jak ocet, lub przynajmniej przesadzają, bo gdzie bym nie jadł jakiegoś majonezu poza domem w burgerach czy w sałatkach to zawsze smakował tak samo. Pierwszy raz zjadłem kielecki jakoś rok temu i muszę przyznać, że ludzie nie przesadzają ani trochę xD
To gówno smakuje i #!$%@? octem. Nie wiem jak można
To gówno smakuje i #!$%@? octem. Nie wiem jak można
erebeuzet +40
Rozowa robi dzis imprezę urodzinową dla kolezanek. Ja ide z dziecmi w #!$%@? na noc. Jako alkoholikowi po odstawieniu widok ten spowodował u mnie mdłości.
#!$%@? jak ja moglem lac w siebie to ochydne gowno?
#alkoholizm
#!$%@? jak ja moglem lac w siebie to ochydne gowno?
#alkoholizm
#piwowarstwo #diy #pokazsprzet #mieszadlo
A tak w ogóle to z czego zrobione samo mieszadełko w kolbie? W sumie mam wszystko oprócz kolby i mieszadełka i zastanawiam się czy sobie też nie zmontować...
Co do kolby to kupiłem taką http://sklep.labglass.pl/KOLBA-ERLENM-w-sz-2000ml(4,1060,172).aspx
Co do rdzenia to kupiłem taki http://sklep.labglass.pl/RDZEN-DO-MIESZADLA-MAGNETYCZNEGO-6x30mm(4,851,102).aspx
sam planuję coś takiego w końcu zrobić
Nie bardzo rozumiem czemu ciężko zwiększyć wybicie do 40L i czemu o to zapytałeś w kontekście mieszadła ;)
@piwuch: nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi :D
2. Chodziło mi o duże mieszadło do zacierania.
ad2. Mieszadło magnetyczne, a mieszadło do zacierania to dwie zupełnie różne rzeczy
W planach mam zrobić Barley Wine'a i nie chcę go robić na sucharach, więc stater będzie nieunikniony. Jeszcze nie zdecydowałem jaki szczep zastosuję.
Z ciekawości, podasz swój adres i rodzaj kłódki w piwnicy? :P
@JackMaster: Mienszadło mienszadło a mi chyba przyjdzie się na jakiś czas rozstać z warzeniem, bo szykuje się przeprowadzka i kuchenka pamiętająca dinozaury :(
Lambika albo Flandersa :-)