Wpis z mikrobloga

[ #samochody #motoryzacja ]

Mirki i znawcy! Jestem przed wymianą auta niestety, moja jeżdżąca trumienka Opel Corsa jest zbyt dużą skarbonką i będę poszukiwać czegoś do 6-7 tysięcy. Potrzebuję auta nie za dużego (kombi odpada), głównie do miasta (sporadycznie 1x na rok wyjadę nim na trasę). Myślę o Golfie 3 ('98, '99) albo o Polówce. Ktoś ma jeszcze jakieś propozycje?

• 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pioterhiszpann: zabieram ze sobą niebieskiego paska i jego kupla handlarza ( ͡° ͜ʖ ͡°). Ja to niestety zbyt małe doświadczenie, żeby pewne rzeczy wyłapać..

@get_connected: oczywiście, najchętniej im nowszy golf tym lepiej :D Problem, że 90% jest sprowadzanych z Niemiec (głównie nieopłaconych) i ciężko znaleźć taką, która faktycznie jeździła po Polsce.
  • Odpowiedz
@anonim1133: moim zdaniem jest to udana konstrukcja, prosta, może się podobać i jest w ocynku. Dużo tego sciagalem kiedyś. Znajomi jeżdżą nimi, mój brat też i nie narzekają. Ale wiadomo kupując auto używane nigdy nie jesteś w stanie przewidzieć co zepsuje się wkrótce.
  • Odpowiedz
@Latica: golfy 3 to w większości już zajechane auta i będziesz żałować jak kupić. Stara konstrukcja. Ja kupiłem ostatnio lekko uderzone audi a3 za niecałe 3tys. Naprawa kosztowała około 1,5 i to na pl blachach, więc czasami można trafić okazję :)
  • Odpowiedz