Wpis z mikrobloga

@szatniarka: Rozmawiając z kumplem na temat przyszłości Kendricka uznaliśmy, że Kendricka płytka będzie mainstremowa i pojawią sie jakieś popowe gwiazdki i ja niestety obstawiam, że tak będzie.

@Just2b3: Nie pomyślałem o tym live bandzie racja powinno brzmieć wtedy naprawde bardzo dobrze. Dzięki za kawałek Ab-soula zapomniałem o nim dawno.
@Sliterin: To prawdopodobne i z drugiej strony bardzo rozczarowujące :( chociaż z drugiej strony, płyty innych członków TDE są dość wyważone pod względem potencjału komercyjnego, więc może Kendriś nie wyrwie się do przodu z bangerową płytą i fitami z Pitbullem. Ostatnie kolabo z Flying Lotusem strasznie mi siadło i chciałabym wierzyć, że w takim kierunku idzie "I".
@WlasciwosciBetonu: Słucham sporo mainstreamu, dla beki to odpalę nawet Wacka Flocka Flame i nie mam z tym problemu. Tylko jeśli ambicja przebicia się do komercyjnego hiphopu odbije się na stylu Kendricka (i zaczną się "przeboje"), to będę zawiedziona. KL de facto jest już częścią mainstreamu, ale wydał oryginalne i mimo wszystko -niezbyt przystępne - płyty, które dopiero post-factum okazały się hitami sprzedaży (myślę o "Section 80" i "Good kid maad city").
@WlasciwosciBetonu: Chodzi o nurt , porównaj sobie płytę Eminema a Kendricka i masz tutaj porównanie coś bardzo komercyjnego a coś stonowanego , bez gwiazdek pop itd. Całe Black Hippy robi tak jak napisała Szatniarka wyważone komercyjne projekty i to się naprawdę ceni, bo to siępo prostu dobrze słucha kiedy muzyka nie jest dla każdego wyjadacza chleba.

@szatniarka Przyznam, że nie słyszałem kolabo z Flying Lotusem i przyznam, że brzmi naprawdę ciekawe
@Sliterin: @szatniarka: myślałem, że chodzi wam o rapowy mainstream, czyli to, czym obecnie jara się większość osób, które słuchają rapu. Eminem to się tam raczej już nie zalicza od dobrych paru lat. W takim razie nie ma o co się martwić.

A propos gwiazdek pop, to pamiętaj, że na GKMC miała być Lady Gaga. :>

Poza tym dobrze, że nie poleciał znowu tym poddenerwowanym głosem, bo to już zaczynało się