Wpis z mikrobloga

Podbiłem Wielką Brytanię i w sumie mam problem. Musiałem zająć Gibraltar aby zdobyć odpowiednią ilość Victory Points i wymusić kapitulację/podbój. Po czym nastąpiła aneksja pozostałych pod okupacją Aliantów (przywódca frakcji przegrał). Problem polega na tym, że teraz te ziemie są anektowane a nie okupowane. Teraz mam znacznie więcej partyzantów przez to, że nie ma okupacji (rząd kolaboracyjny). Za to otrzymałem olbrzymią ilość Industry Points, więc Rosja już nie będzie żadnym problemem. Zastanawiam się jednak czy by np. nie uwolnić GB jako puppeta. Trochę to nieklimatyczne (GB w osi), ale nie musiałbym obstawiać wojskami całej Afryki i Indii. Szkoda, że wszystko zostało anektowane przeze mnie. Mogę jakoś przekazać Indie np. Japonii?

niżej wstawię resztę screenów

#heartsofiron #hoi3 #bojowkaparadox #paradox #europauniversalis
Marpop - Podbiłem Wielką Brytanię i w sumie mam problem. Musiałem zająć Gibraltar aby...

źródło: comment_DWV3601HLHp4o4G8GrsDybc0F5D724Hg.jpg

Pobierz
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KtosMiZajalNickElas: przyspieszyłem czas, żeby zobaczyć czy może wypowiedzą mi wojnę i robią to tylko że 5 miesięcy od aneksji GB, bo na początku stycznia 1941 roku. Wygląda na to, że do tego momentu muszę się przygotować. Z Wielkiej Brytanii robię państwo marionetkowe (może się uwolnić?). Da się jakoś odwlec agresję ZSSR żebym mógł zaatakować historycznie w czerwcu 1941 (ewentualnie w maju)?
  • Odpowiedz
@KtosMiZajalNickElas: może za szybko wszystko zająłem i Stalin nie zdążył się przygotować i zaatakuje najszybciej jak możliwe

mam nadzieje, że jak nie pokonam ZSSR do kolejnej zimy to nie będzie oznaczało to już że się nie przebije

choć w sumie wolałbym powalczyć parę lat a nie kilka miesięcy i już po
  • Odpowiedz