Aktywne Wpisy

Oskar_STS +10
Czytając blackpillowe wysrywy od @Pozytywny_gosc @Fekalny_okuratnik @itsoverforme32445 @Sadomason @RyouNarushima i innych tego typu osobników - coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że blackpill jest wymierzony w mężczyzn i jego ukrytym narzędziem jest zniszczenie psychiki facetów.
Blackpill tylko na pozór udaje że jest przyjazny mężczyznom ale tak naprawdę uderza w facetów. Wg blackpilla niski czy brzydki facet jest odpadem genetycznym któremu pozostaje magik bo nawet jakby się zmienił lub próbował zmienić to dla
Blackpill tylko na pozór udaje że jest przyjazny mężczyznom ale tak naprawdę uderza w facetów. Wg blackpilla niski czy brzydki facet jest odpadem genetycznym któremu pozostaje magik bo nawet jakby się zmienił lub próbował zmienić to dla

kaeres +243

Mireczki, robię sobie gierkę na podstawie tego tutka:
http://unity3d.com/learn/tutorials/projects/survival-shooter/player-character
I teraz mam problem, bo mam tam funkcje Turning(), która obsługuje śledzenie myszki przez postać. Tzn tam gdzie jest kursor tam pacza się misiek. Niestety z niewiadomych mi powodów to coś nie działa.
Próbowałem usuwać skrypt, dodawać nowy, kopiować ze strony, restartować unity, restartować kompa... i dupa, dalej to samo.
Jednak jeśli zaimportuję całą scenę z gotowego projektu, to wszystko działa jak powinno.
Mam wersje UNITY 4.6 BETA 17.
PROTIP No.1 - Jak nie działa ci jakikolwiek kod, to go #!$%@? wrzuć żebyśmy mogli ci pomóc
PROTIP No.2 - Wrzuć gifa, albo filmik, albo screena z rzekomym "nie działa" żeby było wiadomo o co chodzi
Kod jest w 100% sprawny, bo po sprawdzeniu spójności ze źródłem postanowiłem, dla świętego spokoju, zastąpić go gotowcem z tutoriala. Myślisz, że gdyby to był problem z kodem, to bym go nie wrzucił? lol
Podejrzewam usterkę w samej aplikacji, a nie kodzie, dlatego go nie wrzucałem. Może ktoś miał podobny problem. W internecie znalazłem tylko parę
Tego nie rozumiem, z gotowego projektu tzn. z assetu z tutoriala?
Na początku pisałem skrypt sam, na podstawie tutka (nie lubię kopiować bo sie gówno wtedy nauczę). Wszystko działało, animacja, poruszanie postacią... tylko problem pozostawał taki, że nie mogę obracać postacią w okół własnej osi - steruje się tym myszą. W sensie, że postać patrzy się w stronę kursora na ekranie.
Stwierdziłem, że widocznie mam gdzieś problem z kodem, przeglądałem go ale nie znalazłem żadnego błędu czy literówki. Dla świętego
Jest wywoływana w FixedUpdate ().
Kod generalnie znajduje się w linku w pierwszym poście, pod filmikiem.
https://www.youtube.com/watch?v=R7aCt1f0LjU#t=3268
Tutaj jest pokazane jak powinno to działać. U mnie działa sterowanie, animacja, postać się porusza, ale nie śledzi kursora (nie obraca się).