Wpis z mikrobloga

Mam pytanie do Pani @hannazdanowska. Jeżdżąc po Kraju będąc w innych miastach zauważyłem, że jest znacznie mniej tablic informujących, że w jadąc w danym kierunku dojedzie się do Łodzi. Jak to działa? Czy inne miasta mają Łódź za gorsze miasto? Czy może to Łódź nie finansuje tych znaków? A może problem leży gdzie indziej? #lodz
  • 7
@tarius: Łódź jest jedna, innych miast jest dużo różnych. Może to przez to odnosisz takie wrażenie, szukając na tablicach albo Łodzi, albo czegoś innego?
@tarius: To jest zależne od zarządców danych dróg i niestety da się zauważyć takie lekkie lekceważenie Łodzi na znakach. Mój znajomy robił akcje i dręczył mailami oddziały GDDKiA by Łódź pojawiała się na znakach, ale w większości przypadków już było po obiedzie bo wszystko postawione.
@tarius: bo wróg czuwa i trzeba go zmylić ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale serio, kiedyś tak było, że z premedytacją umieszczano znaki kierujące na Pierdziszewo Dolne zamiast większe miasto.

A jak patrzę na umieszczenie tabliczek nowego SIM w Łodzi i ślady po zdjętych kremówkach, to się tylko utwierdzam w przekonaniu.