Aktywne Wpisy
arcx +18
Koszmar kulinarny z dzieciństwa który stał się twoim przysmakiem w dorosłym życiu. Zaczynam. Kasza gryczana :)
nilfheimsan +100
Na Maderze ceny w kawiarniach czy piekarniach sa tansze niz w Polsce. Jednoczesnie zarobki sa wiekszr niz w Polsce o kilkanascie-kilkadziesiat procent. Ktos mi wyjasni jak to dziala?
W restauracjach ceny z grubsza jak w Warszawie.
Na zdjeciu zestaw 2 dni temu 2 espresso, 2 ciacha pastel de nata, i jeszcze wzielismy sok pomaranczowy (swiezo wyciskany!) ktorego na zdjeciu nie ma (paragon w komentarzu).
Razem 5,8 euro, czyli jakies 26zl.
Powodzenia znalezc
W restauracjach ceny z grubsza jak w Warszawie.
Na zdjeciu zestaw 2 dni temu 2 espresso, 2 ciacha pastel de nata, i jeszcze wzielismy sok pomaranczowy (swiezo wyciskany!) ktorego na zdjeciu nie ma (paragon w komentarzu).
Razem 5,8 euro, czyli jakies 26zl.
Powodzenia znalezc
Wychodze od fryzjera, droge przecial mi facet. Pyta czy nie kupilbym od niego zegarka za 20zl, bo nie ma za co nawet sobie jedzenia kupic. Alkoholu nie wyczulem, a ze malo asertywny jestem wyjalem te pieniadze - w zasadzie tylko tyle przy sobie mialem.
Facet zaczal opowiadac, co Go spotkalo:
Zona sie Go wyparla, bo jadac samochodem spowodowal wypadek, w ktorym zginal mlodszy syn. Wyrzucila Go z mieszkania i paleta sie.
Wstydzil sie zapytac o pieniadze, dlatego chcial zegarek sprzedac, pytal ludzi, powiedzieli zeby poszedl do zegarmistrza, zamkniete bylo, tam mnie spotkal.
Dal mi kwit, zebym sie nie bal, ze kradziony, na oplate za pobyt w schronisku.
Generalnie mowil, ze dostaje jakies pieniadze(renta mowil, ze nawet ma wypracowane lata na emeryture i musialby to w ZUSie zalatwic).
Ze schroniska odszedl, bo mowil, ze tam kradna i pija.
Nie wygladal na oszusta, na nadgarstku mial opleciony rozaniec.
Pokazal mi, ze nie ma paska u spodni, bo probowal sie zabic, ale Go odratowano - stwierdzil, ze cos wobec tego Bog musi od niego chciec.
Podziekowal mi, ze Go wysluchalem, bo musial sie komus wyzalic, i zebym nie wstydzil chodzic sie w zegarku, zeby sluzyl.
Jutro dodam zdjecie zegarka jak chcecie. Moze dowiem sie czy ta historia jest prawdziwa.
"Nigdy nikogo nie skrzywdzilem, uderzylem - moze jakbym byl bandziorem, to by mnie zabral.
Ale ja mysle, ze cos Bog ode mnie musi chciec, skoro mnie wyratowano."
@janbarbar: Ło panie! A o sznurówkach to już nie powiem, jak się wieszałem!
Powiem krótko: #aliexpress i interes się kręci