Wpis z mikrobloga

Chyba bardziej #sadstory niz #coolstory - zapewniam, ze #truestory.

Wychodze od fryzjera, droge przecial mi facet. Pyta czy nie kupilbym od niego zegarka za 20zl, bo nie ma za co nawet sobie jedzenia kupic. Alkoholu nie wyczulem, a ze malo asertywny jestem wyjalem te pieniadze - w zasadzie tylko tyle przy sobie mialem.

Facet zaczal opowiadac, co Go spotkalo:

Zona sie Go wyparla, bo jadac samochodem spowodowal wypadek, w ktorym zginal mlodszy syn. Wyrzucila Go z mieszkania i paleta sie.

Wstydzil sie zapytac o pieniadze, dlatego chcial zegarek sprzedac, pytal ludzi, powiedzieli zeby poszedl do zegarmistrza, zamkniete bylo, tam mnie spotkal.

Dal mi kwit, zebym sie nie bal, ze kradziony, na oplate za pobyt w schronisku.

Generalnie mowil, ze dostaje jakies pieniadze(renta mowil, ze nawet ma wypracowane lata na emeryture i musialby to w ZUSie zalatwic).

Ze schroniska odszedl, bo mowil, ze tam kradna i pija.

Nie wygladal na oszusta, na nadgarstku mial opleciony rozaniec.

Pokazal mi, ze nie ma paska u spodni, bo probowal sie zabic, ale Go odratowano - stwierdzil, ze cos wobec tego Bog musi od niego chciec.

Podziekowal mi, ze Go wysluchalem, bo musial sie komus wyzalic, i zebym nie wstydzil chodzic sie w zegarku, zeby sluzyl.

Jutro dodam zdjecie zegarka jak chcecie. Moze dowiem sie czy ta historia jest prawdziwa.
  • 15
@janbarbar: Moim zdaniem to oszust. Jak to jest, ze zyjesz na ulicy i wiesz ze mozesz dostawac emeryture ale jakos nie mozesz sie zebrac zeby isc to zalatwic? To wolisz byc zebrakiem? Nigdy w to nie uwierze, a jesli ten czlowiek woli tak zyc, to nie mam checi mu pomagac.
@janbarbar: Masz racje, pojde do zegarmistrza sprzedac zegarek, to lepszy interes niz pobierac emeryture. Za 500 zł mozna wynajac pokoj, za 400 zl przezyje miesiac (zakladajac nawet Twoja wersje 900zł). Jesli ktos byl uczciwym czlowiekiem przez cale swoje zycie, to szybciej wybierze zycie w biedzie, ale za swoje niz proszenie o hajs przypadkowtch ludzi. Jesli ten czlowiek nie sciemnial to chetnie bym sie go spytal dlaczego tak glupio postepuje.