Wpis z mikrobloga

Podejrzewam, że fani polskiego #rap i #hiphop zdrowo by mnie zjechali. Tak, słuchałem ciekawych wykonawców, jak Pih, są dobre wyjątki innych wykonawców. Ale - moja teza - naprawdę dobry polski hip hop skończył się na Pfk i wczesnym Pei. Szlagier:

Paktofonika - Jestem bogiem

#muzyka #paktofonika #pfk #hiphop
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NR00: Oj tam, to była muzyka mojego dorastania :P Może stąd sentyment... W każdym razie słuchałem ich już zaraz po wydaniu Kinematografii :P
  • Odpowiedz
@Wozyack: pewnie jesteś z tych co słuchają na codzień innego gatunku muzyki i piszą hehe super nutka xxxx mimo, że nie słucham tego gatunku. Tak na marginesie powinni zdelegalizować słowo nutka, nuta, brrr nienawidzę takiego określania piosenek
  • Odpowiedz
Tak na marginesie powinni zdelegalizować słowo nutka, nuta, brrr nienawidzę takiego określania piosenek

@NR00: Też nie znoszę tych określeń.

Jak pisałem wyżej i w poprzednich wpisach, polskiego rapu słuchałem w gimnazjum. Potem pfk przestała nagrywać, Peja się zmienił, może zabrakło mi kogoś, kto pokaże mi coś innego - ale mój gust muzyczny trochę się zmienił,. Słuchałem nowszych wykonawców, ale poza drobnymi wyjątkami, o których wspomniałem, jakoś do mnie nie przemawiali.
  • Odpowiedz
@Wozyack: mam nadzieję, że zdanie z Pih-em to ironia... Żeby znaleźć coś ciekawego należy szukać gdzie indziej niż w tzw. głównym nurcie (tfu).
  • Odpowiedz