Wpis z mikrobloga

@smok01: Serio w latach 90 typowy polski ojciec to bezrobotny ochlejus który kombinuje jak zarobić a się nie narobić, typowa matka to drąca sie na mężą frustratka życiowa, typowy syn to drechol-przygłup, a typowa córka to quasi-pustak?

Chyba w innym kraju żyjemy.
  • Odpowiedz
@dudel02: no jakim lewactwem

ten serial to właśnie to jest kreowanie postaci człowieka przez g---o kulturę, wpływową korporacjom, globalną, zachodnią, o niskim poziomie

socjalizm by takiego czegoś nie wyprodukował
  • Odpowiedz
@Pzanty: Czyli wg Ciebie jeżeli również żona pracuje to wtedy można dawać traktować się jak "najgorsza p---a"?

Dziwne myślenie.

Niezależnie od zarobków - szacunek przede wszystkim. Nie oglądam tv więc nie wiem jak sytuacja wygląda w serialu/
  • Odpowiedz
@Pzanty: Ehh... nie oglądałem to fakt. Ale to zdanie, które napisałem nie tyczy się serialu ale Twojego toku myślenia. Jeżeli piszesz, że > gdzie stary zarabia na wszystkich, a daje się traktować jak najgorsza p---a

to wychodzi na to, że jeżeli jeżeli facet utrzymuje rodzinę to powinien być samiec alfa jak lew jest król dżungli. Więc jeżeli żona pracuje to wtedy facet może być jak c---a, bo już nie utrzymuje
  • Odpowiedz