Wpis z mikrobloga

@echelon_: To ja mam konretne pytanie, o ile nie masz mnie na cz już :D

Nigdy nie miałem styczności z żadnymi buildtoolsami dlatego rozważam w niedługim czasie ogarnięcie któregoś z nich. Maven na początek czy może coś innego ? Chodzi mi o również udział danego narzędzia na rynku pracy - czego lepiej się nauczyć by było to przydatne/docenione w ewentualnej pracy?
  • Odpowiedz
@M4lutki: Jeżeli potrzebujesz tylko do ściągania zależności to maven wystarczy. Wydaje mi się, że jest też bardziej popularny na rynku pracy. Problemy się zaczną jak będziesz miał system "ciągłej integracji" i będziesz chciał zautomatyzować budowanie/wydawanie różnych wersji w zależności gałęzi w repozytorium kodu...

Jeżeli chodzi o Gradle... cóż korzystałem z niego przy prostym projekcie andoidowym... pobiera zależności jak maven. Pliki są bardziej zwięzłe... takie spostrzeżenia

Anta nawet nie tykaj, może i
  • Odpowiedz
Chodzi mi o również udział danego narzędzia na rynku pracy - czego lepiej się nauczyć by było to przydatne/docenione w ewentualnej pracy?

@M4lutki: Wpisz na portalu z ogłoszeniami kolejno ant, maven, gradle i zobacz co więcej wyników zwraca ;)
  • Odpowiedz