Wpis z mikrobloga

ten komentarz doskonale pokazuje, jak bardzo jesteśmy w dupie z płaceniem za aplikacje czy in-appy w tym kraju.

dlatego:

1. chylę czoła przed tym, co wypracował Apple z Apple Store i iTunes;

2. rozumiem, dlaczego powstał termin "androbieda" (nie hejtuję tu systemu);

3. widzę spory potencjał na edukację użytowników WP, że za appki warto płacić.

#bojowkawindowsphone
m.....i - ten komentarz doskonale pokazuje, jak bardzo jesteśmy w dupie z płaceniem z...

źródło: comment_pkNMvN6kyAd3k3RGTAqYci7rizrwFoD3.jpg

Pobierz
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ale płacić za appke wykopu to jak dobrowolnie płacić za ciężkiego raka ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@hartem: dlatego marzy mi się kilka appek, które zupełnie inaczej konsumują ten serwis - projektuję je tak, bym miał jakiś pretekst, by nie usuwać tu konta. :)
  • Odpowiedz
@michalkosecki: po prostu oni na swoich androidgównach wgrywają .apk z chomikuj i mają super apkki i jednocześnie 0 poszanowania dla czyjejś pracy

bieda materialna i umysłowa, przykre aczkolwiek częste combo
  • Odpowiedz
@Tfor: Gdyby WP nie zablokowało instalowania apek z nieoficialnych źródeł (lub gdyby był jailbreak lub coś w tym stylu) to byłoby dokładnie to samo.
  • Odpowiedz
@LuK1337: iOS jest poblokowany z każdej strony, a lewe appki nawet łatwiej zainstalować niż na androidzie. Nie chodzi o to czy łatwo tylko o mentalność Polaków, którzy wszystko chcą mieć za darmo. Całe szczęście stale się to poprawia.
  • Odpowiedz
@dbrs: nie masz pojęcia, o czym piszesz. ja tam wyżej linkowałem do wpisu, który opowiada o monetyzacji tej appki. jeśli chcesz kontynuować rozmowę, wróć jak go przeczytasz.
  • Odpowiedz
@michalkosecki: Pomijając już trollowanie - nie widzę żadnego problemu w płaceniu za dobrze wykonane, działające i użyteczne appki. Sam zapłaciłem za kilka takich, mimo że miałem do wyboru darmową konkurencję. Jeśli jednak jest appka, która mi się podoba i widzę, że ktoś włożył w nią... coś więcej, to bez wahania przelewam te kilka złotych. Chociaż nie będę ukrywał, że ostatnio przeleciałem się tak na aplikacji Listen - mówię od razu
  • Odpowiedz