No i udało się skończyć coś na #ludumdare :D Świetne uczucie, kiedy w końcu coś nad czym się siedzi nie zostaje "silnikiem wiecznie in progress", ale daje się w to nawet pograć. Szkoda, że nie znałem Box2D wcześniej (poznawałem na tym LD) więc fizyka trochę kuleje od strony tarcia i przylepiania się do ścian. Wnioski wyciągnięte i wiem już nad czym popracować.
@fotexxx: O, faktycznie. Ani lisek, ani avast problemu nie robiły. Ciekawe co googlowi znów nie pasi. Ale to zaczeka do rana, padam na pysk po takim maratonie.
@Vall: nastepnym razem z pytaniami o Box2D wal smialo - siedze w tym od dawna, wiec chetnie pomoge :) jak skoncze swoja gre na Jam, to z checia sprawdze i ocenie Twoja!
@PsichiX: Chętnie. Spróbuję najpierw coś sam podłubać (i przeczytać dokładnie pdfa z manualem), potem będe pytać :)
Dostałem już spory feedback od ludzi co w grze nie bangla, rzeczy które testując mi w ogóle nie przeszkadzały i nie byłem ich nawet świadomy. Takie LD to fajna sprawa :)
@Vall: Najpierw nie mogłem ściągnąć bo chrome nie pozwalał, a później nie chciało się uruchomić ze względu na brak dll. Zainstalowałem te z VS2013 (chociaż powinienem je mieć), ale dalej wyskakuje mi brak msvcp120 / msvcr120. Jak ściągam je z neta to jakiś błąd wyskakuje przy uruchamianiu gry.
@jasiek13: Zrobiłem mały research. Musisz zainstalować paczkę z tamtej dtrony ale dla wersji 32 bit. Nawet jak masz 64 bitowego Windowsa. Powinno pomóc.
#gamedev
@PsichiX: Chętnie. Spróbuję najpierw coś sam podłubać (i przeczytać dokładnie pdfa z manualem), potem będe pytać :)
Dostałem już spory feedback od ludzi co w grze nie bangla, rzeczy które testując mi w ogóle nie przeszkadzały i nie byłem ich nawet świadomy. Takie LD to fajna sprawa :)