Wpis z mikrobloga

@karolgrabowski93: tak na szybko: podsmażyłem pół kilo łopatki pokrojonej w kostkę i otoczonej w mące, wrzuciłem do gara z wodą, zagotowałem, po jakichś 10 minutach wrzuciłem pokrojone: 4 papryki żółte i czerwone, 1 ostrą, cebulę , ziemniaka dużego 4 ząbki czosnku, kawałek selera, pietruszkę i marchewkę, sypnąłem sporo kminku, majeranku, pieprz, duużo soli, kostkę rosołową (tak wiem), 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku, jak wszystko było miękkie to wrzucilem puszkę
  • Odpowiedz
@karolgrabowski93: dla mnie istnieje takie trio: barszcz ukraiński, gulaszowa i dyniowa:) jeszcze flaczki, ale to moja teściowa robi najlepsze:) a co do "jak będzie czas" to taka zupa się sama robi, czas jest nieważny
  • Odpowiedz