Aktywne Wpisy

Mezomorfix +138
Ucz się synek ucz.
Miej dobre oceny, zostań inżynierem, będziesz chodził w garniturze do pracy to zobaczysz ile dziewczyn będzie za tobą się uganiać.
Każda dziewczyna chciała by mieć takiego dobrego, wykształconego i mądrego chłopaka.
Panny się będą kolejkami do ciebie ustawiać jak im opowiesz co się uczyłeś na tej politechnice.
Ale synek najpierw NAUKA a później przyjemności!
Na dziewczyny i imprezy jeszcze masz czas! Ty masz się uczyć a nie łazić
Miej dobre oceny, zostań inżynierem, będziesz chodził w garniturze do pracy to zobaczysz ile dziewczyn będzie za tobą się uganiać.
Każda dziewczyna chciała by mieć takiego dobrego, wykształconego i mądrego chłopaka.
Panny się będą kolejkami do ciebie ustawiać jak im opowiesz co się uczyłeś na tej politechnice.
Ale synek najpierw NAUKA a później przyjemności!
Na dziewczyny i imprezy jeszcze masz czas! Ty masz się uczyć a nie łazić

krystiano_ps3 +38
Taka jedna loszka w kołchozie często do mnie zagaduje i zawsze sie do mnie usmiecha, jak mnie widzi. nie wiem co o tym myśleć
#przegryw
#przegryw

Cześć,
Mam takiego try catcha:
http://pastebin.com/29m0ULv7
Try catch jest dla metody zapisu zdjecia/obrazka na dysku, i nie wiem czemu try catch nie działa prawidłowo. Gdy np. podepnę pendrive wybiorę ścieżkę zapisu i przed samym zapisaniem wyjmę pendrive to oczekiwałem, że pojawi się komunikat obsługujący ten wyjątek, a niestety wywala błąd w konsoli FileNotFoundException itd. Mógłby mnie ktoś naprowadzić?
Komentarz usunięty przez autora
W FileImageOutputStreamSpi.createOutputStreamInstance(...) masz FileNotFoundException tutaj:
try {
return new FileImageOutputStream((File)output);
} catch (Exception e) {
e.printStackTrace();
return null;
}
Później na tym zwróconym nullu bedzie wywołana metoda close(), która rzuci NullPointerException
Trochę #!$%@? zaprojektowane, przyznaję :)
"catch (IOException | NullPointerException e)" ?
Bo komunikat przy takim czymś wyskakuje, ale dalej na konsoli wywala:
java.io.FileNotFoundException: J:\123.jpg (System nie może odnaleźć określonej ścieżki)
Komentarz usunięty przez autora
Pewnie, że wchodzi, ale niestety w ten sposób nie ominiesz e.printStackTrace(); który ci w konsoli syf robi.
Brzydki workaround (powinien zadziałać, ale sprawdź to):
System.setErr(Stream do pliku)
Twoje operacje
System.setErr(System.err)
Albo przed zapisaniem sprawdzasz:
outPath.isInvalid() (ten sam check w bebechach rzuca FileNotFoundException) i jeżeli prawda, to pisz swój komunikat i nie próbuj zapisywać.