Wpis z mikrobloga

@suckuba: Nie wiem. Ja jestem generalnie "normalny inaczej". Ktoś przeciętny, normalny zwyczajnie, ma inne podejście do życia. Ojcem byłbym dobrym, ale mężem – nie wiem, ale ekscentrycy, indywidualiści zwykle są kiepskimi partnerami na dłużej. Jest rewelacyjnie na początku, a później, to wiadomo.
  • Odpowiedz
ale czekaj - nie pozwoliłbyś się 16letniej córce umawiać nawet ze swoim rówieśnikiem?

@pausznurek: Sprawdziłbym go i sobie z nim porozmawiał. Jak jakiś w miarę "porządny", to spoko. Ale jak jakiś "skejcik", co się z trawą nigdy nie rozstaje, to by miała zakaz.
  • Odpowiedz
przez takich ojców jakim ty będziesz dziewczyny takie jak ja ukrywają swoich chłopaków i nigdy nie zwierzają się rodzicom, powodzenia ;)

@rozowypasek: No proszę Cię, spróbuj sobie coś ukryć przed gościem, który z wykształcenia i częściowo zawodu jest dziennikarzem śledczym. Chciałbym to zobaczyć. Nawet byś się nie spostrzegła, jak by Ci się on żalił, że to limo pod okiem (ale raczej siniaka na splocie słonecznym) ma od twojego ojca.
  • Odpowiedz
@rozowypasek: jak gustują w idiotach i chujkach, to ukrywają. Czym się mają chwalić?

@SamiecAlfa: Nigdy o tym w ten sposób nie myślałam. Wychodzi na to,że będę do d--y matką i do d--y żoną, co za życie... Dobrze,że chociaż w kuchni jestem dobra.
  • Odpowiedz
@SamiecAlfa: okej, ale to raczej zależy od wychowania córki i tego jakie wartości jej przekażesz. jak będzie ogarniętą dziewczyną, to nie będzie jej ciągnąć do kolesi palących trawę czy innych podejrzanych elementów. z drugiej strony nadmiar zakazów też nie działa jakoś szczególnie pozytywnie i może dać efekt odwrotny do zamierzonego.
  • Odpowiedz
@SamiecAlfa: przed moją mamą niczego się nie ukryje więc wyobrażam sobie jak to jest, tylko że ona akurat nikogo nie bije ;) tylko mówię, jeśli chcesz całkiem s-------ć swoje relacje z przyszłą córką to rob tak, ale też, jak ty, mam nadzieję że nigdy nie będziesz mieć córki
  • Odpowiedz
@SamiecAlfa:

Sprawdziłbym go i sobie z nim porozmawiał. Jak jakiś w miarę "porządny", to spoko. Ale jak jakiś "skejcik", co się z trawą nigdy nie rozstaje, to by miała zakaz.

I w jaki sposób byś ten zakaz wyegzekwował, cumplu? Zamknąłbyś ją w piwnicy #fritzstajl? Najął Rutkowskiego, żeby robił za jej ogon 24/7? Już nigdy nie puścił na melo do koleżanek? Nie masz pojęcia, jak kreatywne potrafią
  • Odpowiedz
@wuju84: Czas wydaje się że leci szybko, ale tylko z "górnej" perspektywy - jak już przeminie. Z dolnej - usiądź i czekaj na 2030 rok, każdego dnia, o każdej godzinie kontemplując ile ci jeszcze zostało.
  • Odpowiedz
@Dutch: beka z OPa, kolejny zakompleksiony typ.

troche lernerowej psychologii: osoby które nie mają kontroli nad swoim życiem albo podświadomie wiedzą że sobie nie radzą, chcą mieć nadmierną kontrolę nad każdym jego aspektem.

tl;dr samiecalfa wie że będzie z niego mierny
  • Odpowiedz