Wpis z mikrobloga

@SSuckinsyn: nie no, jajca sobie robię. A tak btw to jak wygląda teraz scena e-sportowa w BF4? Byłem dość mocno związany ze sceną 8v8 w BF3 ale w czwórce w ogóle nie było z kim grać + mapy do 8v8 się nie nadają. Z tego co pamiętam to 5v5 Domination był na Dreamhacku którymś ale później nie śledziłem jak to się rozwija a trochę ciekaw jestem :)
@Navrazz: Gdyby nie 30k euro na każdym z 4 sezonów ESL one to raczej nie inwestowałbym w tą grę więcej jak kilka godzinek tygodniowo na publicu. Na publicu jest znakomita, wszelakie narzekania są głównie frustracją tych, którzy nie umieją into gry FPS. Ale esportowo jest słabo, bo ma sporo błędów, które wychodzą dopiero w praniu; dominacja jest nudna z perspektywy widza, spectator mode jest zbugowany (nie widać kontrol recoila, lol), headflitching,
@SSuckinsyn: ja narzekam na BF4 i nie sądzę że nie ogarniam FPSów. Nie wiem jak jest teraz ale jeszcze do niedawna hitreg był strasznie #!$%@? przez co odechciewało mi się grać piechotą. To bym jeszcze przebolał bo bardziej lubię grać pojazdami ale ten aspekt gry też nie jest najlepszy. Balans po prostu ssie pałę. Jeśli na mapie jest MAA to jeden gracz potrafi niemal całkowicie zdominować powietrze wroga. A jeśli nie
@Navrazz: Ja gram tylko infantry, więc w sumie zapomniałem wspomnieć, że conquest to nie moja działka, w czołgu/jetcie nie spędziłem więcej jak 20minut. Obsługa SRAW'a wcale nie jest taka łatwa w przypadku helek, ale fakt to może być zmora czołgistów, mbt law ma mały dmg. Generalnie trudno mi się wypowiadać na ten temat, bo za mało tam grałem. Ja z hitregiem akurat na publicu problemów nie mam, raczej wszystko wchodzi, na
@bbackbone: To nie jest z puba tylko quali do ESL one.

3 jest dla mnie słaba i zbyt niebieska, gram aktualnie w teamie z ludźmi z brutality corps i też mają jakieś uwielbienia co do 3ki, 3ka to, 3ka tamto. Kwestia przyzwyczajenia. Zresztą ET > all.
@SSuckinsyn: 4 jest słaba bo: słaby balans broni, bardzo słaby hitreg, mapy tez niestety kiepskie. Do tego brak balansu pojazdów po dziś dzień. Battlepacki i całe to gówno to ostatni gwóźdź do trumny.
@bbackbone: Co masz na myśli mówiąc o słabym balansie broni?

Fakt, że ESL pobanował część broni i gramy stockiem, ale to było uzasadnione, na publicu tego tak nie widać zresztą. Ostatnie DLC trochę popsuło balans broni to fakt , bo deagle jest OP, Bulldog też. Słaby hitreg? Ja nie narzekam, w BF3 też nie narzekłem, trafiam bez problemów. Mapy imo są lepsza w przypadku infantry, w przypadku pojazdów nie mam zdania,
@SSuckinsyn: Nei wiem ile grałeś w bf3, ale ja po 1k godzin i 100h w bf4 widzę różnicę i to dużą na korzyść tej pierwszej. Choćby to że scar h i jego model damage przy #!$%@? hitregu równa się instakill - w bf3 z g3a3 problemu nie było. (chociaż do dnia dzisiejszego jest m16a3 które jest op w uj, ale to już inna hostoria). Infantry mnie nie interesuje. Conquest / Rush