Wpis z mikrobloga

@szurszur: po prostu nie mogę z Ciebie. Poroszenko mógłby nas**ć na Polskę, a i tak byś ich bronił. Pisałem już, że być może zrobię #ama z Ukrainką mieszkającą od niedawna w Polsce. Bo to co głosisz Ty i Twoje kółeczko to jakiś absurd. Staracie się być bardziej ukraińscy niż sami Ukraińcy.
  • Odpowiedz
@Stadler: Ale wtedy nie mieli embarga na wywóz swojego meisa do Rosji.

Stadler. Jeszcze kilka dni temu w odrażajacy sposob broniles Rosjan twierdzac że ZSRR nie zabijalo niewinnych a tylko w walce co dowodzi że albo nei masz pojecia o historii w minimalnym stopniu labo po prostu klamales. Tak czy inaczej moralnie sie tamtymi postami skompromitowales jak Polak wiec daruj sobie pouczanie mnie. Nawet Rosjanie sie ofiacjalnie nie bronia w
  • Odpowiedz
@szurszur: i co z tego, że nie mieli? Jest to niezgodne z interesem Polski i policzek dla nas, a tak ich wspieramy.

Nie broniłem Rosjan tylko chciałem pokazać, że nie wszystko jest czarnobiałe. Dziś nazywa się terrorystami separatystów, wcześniej tak nazywano tych na Majdanie. Tak można wymieniać.
  • Odpowiedz
wystarczy że wpiszesz w necie, embarga nie biorą się z d--y, zawsze jest jakiś pretejst ich uchwalenia, wcześniej wieprzowiba też była "zła" i badali ją ukraiñscy specjaliści, to jest powtórka.

@WykopToKolkoWzajemnejAdoracji: Gdy prosiłem Cię o dowód na poparcie Twojej tezy robiłem to ponieważ Twoja wcześniejsza wypowiedź nie znajduje żadnego poparcia w faktach takich jakie je znam. Wg mojej wiedzy embargo ruskie (to za Janukowycza) było bezwzględne. To które teraz nakładają
  • Odpowiedz
@maniac777: http://m.wprost.pl/swiat/id,439812/Unia-upomniala-Ukraine-za-embargo-na-wieprzowine.html masz...ostatnie zdanie chociażby, mimo embarga na naszą wieprzowinę i tak są trzecim na swiecie jej odbiorcami. Mięso płyneło, tylko byłajwaj bo embargo złe bo janukowycza, a teraz dobre bo poroshenki. Wytrzyj sperme z buzi. Ps. Ruskie tzn jakie? Z rusi kijowskiej czy z białej? A moze halickiej? Ukraina to tez ruscy, moze chodzilo ci o rosyjskie?
  • Odpowiedz
@maniac777: udowodnij mi, że to embargo to rozsadna decyzja, a nie kolejne polityczne kopanie Polski. Wczesniej tez wykryto afrykanski pomór świń, i dlatego je wprowadzono, wiemy ze to byla bujda, tak jak teraz ale teraz udowadniasz ze to dobra decyzja, a wtedy ZŁE RUSKIJE!!! Więc czemu? Nawet weterynarze w Polsce się z tobą nie zgadzają.
  • Odpowiedz
@WykopToKolkoWzajemnejAdoracji: to embargo nie jest bezwzględne, i z pewnością nie jest polityczne:

Zakaz nie dotyczy całego terytorium Polski. Wieprzowinę i produkty z niej będzie można imortować na Ukrainę z tych województw, gdzie odpowiednie badania laboratoryjne na obecność afrykańskiego pomoru świń dały negatywny wynik. Ukraińcy, którzy walczyli niedawno z tą samą chorobą na terytorium obwodu ługańskiego, zaproponowali Polsce pomoc ekspercką.

Źródłó
  • Odpowiedz