Wpis z mikrobloga

@encoree1337: używają mechanize uczysz się podstawiania pod formularz i nawet dokładnie nie wiesz jak to się dzieje, bo cała magia dzieje się poza Twoimi oczami. Jeszcze jakbyś używał gołych requestów to miałoby to jakiś edukacyjny sens. Używając za to API uczysz się podstawowych requestów jak i pracy z XML lub JSON. Nie wiem w jaki sposób korzystanie z mechanize ma w jakikolwiek sposób rozwinąć Twoje umiejętności. Jeszcze jakbyś korzystał z
  • Odpowiedz
@encoree1337: z takim podejściem jestem prawie pewien, że tylko wydaje Ci się, że cokolwiek umiesz. Twój profil na SO to potwierdza. Doraźnie okej, jak chcesz osiągnąć coś więcej niż łapanie wszystkich srok za ogon to idziesz w złą stronę. EOT ;)
  • Odpowiedz
@Skarfejs: na SO sa takie glupie rzeczy, ktorych w danej chwili nie umialem rozkminic, moze wydaje mi sie ze cokolwiek umiem, nie wiem, ale nie uwazam sie za Bog wie kogo, c++ ze szczypta winapi + perl mi do tej pory wystarczaly, ale do spambota perl sie nie nadaje, nie ogarniam tego syfu perlowskiego przy wiekszych projektach, tyle, peace ;d
  • Odpowiedz