Wpis z mikrobloga

@Luka_Wars: no do tego, że ja już jakiś czas jestem po szkole średniej, a ciągle mi się wydaję, że warto byłoby sprawdzić ten naiwny system organizowania !!! życia gospodarczego ;), wniosek - mniej bystry muszę być ;)
  • Odpowiedz
@NikczemnyPan: Aha, czyli na fali euforii z powodu zdanej matury uważasz się za kogoś, kto może wyrażać opinie o polityce? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wolny rynek jest powszechnie stosowany od ładnych lat, ma na koncie już dwa poważne kryzysy gospodarcze - na początku XX i XXI w. Co tutaj chcesz sprawdzać?
  • Odpowiedz
@Luka_Wars:

ad1. nie widzę korelacji miedzy zdaniem matury a uważaniem się za kogoś kto może wyrażać opinie o polityce, bądź nie. Masz jednak rację, euforia byłą ogromna - ledwo zdałem polski !

ad2. ja jestem z tych, którzy uważają ze mamy więcej socjalizmu niż wolnego rynku, if you know what i mean ;)
  • Odpowiedz
@NikczemnyPan:

Ja jestem z tych, którzy uważają ze mamy więcej socjalizmu niż wolnego rynku, if you know what i mean ;)

I know that you don't know anything about economy and politics. D. Tusk to dla ciebie również socjalista, tak?
  • Odpowiedz
@NikczemnyPan: Jeśli dla ciebie powiedzenie, że premier musi być po części socjaldemokratą to przyznanie się do socjalizmu to chyba nie powinieneś zaliczyć matury. Tak poza tym, Platforma Obywatelska jest w PE w chadecji, a nie socjalistach.
  • Odpowiedz
@Luka_Wars:

Socjaldemokracja – lewicowy ruch społeczny wywodzący się z ruchu robotniczego, który za główny cel stawia sobie budowę ustroju i społeczeństwa socjalistycznego drogą demokratycznych reform.

Wybacz, ale nadawanie tonu wypowiedzi, że jak premier po części to nie oznacza, że w ogóle, brzmi jak tłumaczenie uber kuca z bredni krula

co do matury, pisałem przecież, że ledwo zdałem, weź to pod uwagę ;)
  • Odpowiedz
@NikczemnyPan:

Wybacz, ale nadawanie tonu wypowiedzi, że jak premier po części to nie oznacza, że w ogóle, brzmi jak tłumaczenie uber kuca z bredni krula

Masz poważny problem z logiką. Za bardzo nie rozumiem, co starałeś się udowodnić cytując definicję socjaldemokracji. Może prościej - wskaż mi wypowiedź D. Tuska, w której przyznał się, że jest socjalistą. Takiej nie znam, może się mylę.
  • Odpowiedz
@Luka_Wars:

– Człowiek staje się coraz bardziej konserwatywny wraz z dojrzewaniem córki. Ale chcę też powiedzieć, że im dłużej jest się premierem, tym bardziej staje się w jakimś sensie socjaldemokratą – mówi w wywiadzie dla "Polityki" Donald Tusk. Premier zdradza też, że za kilka lat nie wyklucza koalicji z SLD.

ad. logika, jeżeli stwierdzam że jestem socjaldemokratą, a z definicji wynika, że dążę do socjalizmu, to to implikuje bycie socjalistą,
  • Odpowiedz
@NikczemnyPan: Wiedziałem, że mówisz o tej wypowiedzi. Czytaj ze zrozumieniem. D. Tusk nie mówił, że jest socjaldemokratą, tylko tyle, że zajmowanie najwyższych urzędów państwowych wymaga dbałości o sprawiedliwość społeczną, wrażliwości społecznej. Socjaldemokracja lub socjalizm to terminy znacznie szersze.

@asdfghjkl1: Wtrącasz się w dyskusję nie wiedząc, czego ona dotyczy. Użytkownik wspomniał o wypowiedzi D. Tuska, a ja poprosiłem o jej zacytowanie. Twój wywód o czynach bardzo głupi, ponieważ rozumiem,
  • Odpowiedz
@Luka_Wars: to o czym teraz piszesz, wspomniałem w spojlerze dwa posty wyżej. Przewidując bieg wydarzeń ;)

Nie powiedział też, nie jestem socjaldemokratą. Tak naprawdę to powiedział, że jest konserwatywnym socjaldemokratą, dzięki córce i z racji pełnionego stanowiska.
  • Odpowiedz