Wpis z mikrobloga

@lukaszwasyl: na prawym błotniku, pod grilem, pod lewym światłem. No i trochę za drzwiamy tam z tyłu po lewej. Widać po prostu pojedyncze kreski, które rozchodzą się w różne strony. Spróbuj nałożyć kilka delikatniejszych warstw, aby cienie były bardziej stonowane. Cienie to jest też sprawa indywidualna i zależy od stylu jaki sobie wyrobisz. Według mnie nie jest to tak bardzo istotne jak proporcje na tym obrazku. Samochód wygląda jakby był powyginany.
@lasy1: koła to jest katorga .... za chiny nie zrobisz idealnego moim zdaniem ;) pod grilem ... dokładnie taki cień jest , po za tym na masce uprościłem całkiem ( odbijało się drzewo ) co do koła ..... czy jest odchylone w lewo względem ośki ? zmniejszyć ? co do szprych grila .... nawet mi się już nie chciało tak dokładnie tym automatycznym robić ;)
Zgadza się, koła to jest coś strasznego. :D. No tak, tak jest za bardzo wychylone w lewo, lewy dolny róg. Za bardzo się wyróżnia, po prostu, gdy ktoś patrzy na ten szkic pierwszy raz i mówi: "O koło auta, a gdzie reszta auta? A, dobra widzę" :D. Weź sobie linijkę i poprowadź od tylnego koła trochę wyżej, zaznacz punkt i spróbuj ograniczyć jego obwód do tego miejsca. Ja mam zasadę, że szkicu