Aktywne Wpisy
kingszajs +3
Polecacie jakąś grę na majówkę? Szukam czegoś dobrego na PC lub PS5. Ogólnie mam za sobą wszystkie znane topowe gięty, RDRy, TLOU, GODy, Horizony, Ghost of Tsushima, Days Gone, etc. Chyba maksymalnie wykorzystałem potencjał rynku gier...
Gry multiplayer odpadają, nie kręcą mnie. Szukam czegoś co naprawdę wciągnie pod kątem fabuły i też żeby reszta aspektów trzymała sensowny poziom.
Rynek gier strasznie się skiepscil albo już ewidentnie jestem stary ( ͡° ʖ
Gry multiplayer odpadają, nie kręcą mnie. Szukam czegoś co naprawdę wciągnie pod kątem fabuły i też żeby reszta aspektów trzymała sensowny poziom.
Rynek gier strasznie się skiepscil albo już ewidentnie jestem stary ( ͡° ʖ
Dominik76 +19
#p0lka
Gorąco polecam
Gorąco polecam
Postulaty Korwina (korwinowców) są hipokryzją:
1. Chce, żeby każdy mógł sam o sobie decydować.
- Ale kościół popiera.
2. Chce, żeby władza miała mniej wpływu (liberalizm).
- Ale jednocześnie chciałby, żeby była monarchia (czyli, żeby król miał władzę absolutną).
Wytłumaczcie.
1. Chce, żeby każdy mógł sam o sobie decydować.
- Ale kościół popiera.
HAHAHA - no faktycznie to się wyklucza. ಠ_ಠ
Popiera kościół, ale nie każe każdemu innemu go popierać.
Czy ty jesteś jakiś niepełnosprytny?
Komentarz usunięty przez moderatora
Przecież to się nadaje na screenshot i przeklejanie wszędzie z podpisem jakimi idiotami potrafią być przeciwnicy Korwina.
Nie przekonacie mnie, że jest inaczej. Ani wy (religijni) mi nie uwierzycie, że tak jest.
Kwestia tylko tego czy Korwin jest naprawdę hipokrytą w tym punkcie czy po prostu tak jak każdy religijny uważa, że posłuszni kościołowi mają wolną wolę. I chyba jednak to pierwsze,
@100ley: Fakt, że jest lepszy niż PiS (a może nawet PO) w tym punkcie. Co nie zmienia, że popiera kościół, który manipuluje i nie daje wolnej woli.
1. co ma piernik do wiatraka? popiera też rozdział kościoła od państwa.
2. monarchia konstytucyjna.
Cytat z programu KNP:
"4. Uznajemy wolność religijną, wartości chrześcijańskie i tradycje katolickie:
a) Kościoły muszą być autonomiczne względem państwa.
b) Nie dopuścimy do prawnej dyskryminacji ateistów i osób wyznań nie-chrześcijańskich."
Czy ty naprawdę uważasz, że np. jak ja lubię blondynki i uważam, że są fajniejsze od brunetek, to jak dojdę do władzy
1. Same dwa poglądy razem: popieranie kościoła i chęć wolności - dla mnie to hipokryzja. Ale zostawmy to (nikt nikogo nie przekona do tego).
2. Mógłbyś rozwinąć? Korwin chciałby, żeby był król, ale nie miał realnej władzy? No to co by to dało? Jemu chyba właśnie o to chodzi, żeby był silny król, żeby dbał o kraj (bo potem będzie w spadku dla jego dzieci). Ale wyklucza to się chyba
@mk321: lel
2) Można być ostatecznym władcą, a jednocześnie mieć gdzieś co robią twoi niewolnicy ;) Posiadanie władzy nie musi od razu łączyć się z zabieraniem wolności, jak mam władzę