Aktywne Wpisy
heksengerg +514
Andrzej odchodzi na emeryture. Pracował w zakladzie od 1990 roku.
#pracbaza
#pracbaza
Pasterz30 +99
Huop co se prądnice wydrukował i ładowarkę zlutował. A Wy co, nadal płacicie za prąd? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Trochę się z tym bujałem ale (glosem grubasa Walaszka) - warto było.
Projekt całkowicie mój, pierwszy jaki robiłem na drukarce, nie korzystałem z żadnych gotowych elementów 3D. Oryginalnie miała to być prądnica do wiatraka ale to wymaga zupełnie innej konstrukcji - teraz już to wiem. Po czasie kilka rzeczy zrobiłbym też inaczej ale to miało być głównie w celach edukacyjnych ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Jeżeli chodzi o wydajność to lajtowo ładuje telefon, do 8-10V przy niezbyt dużych obrotach wyciągam (szybciej nie chcę
Projekt całkowicie mój, pierwszy jaki robiłem na drukarce, nie korzystałem z żadnych gotowych elementów 3D. Oryginalnie miała to być prądnica do wiatraka ale to wymaga zupełnie innej konstrukcji - teraz już to wiem. Po czasie kilka rzeczy zrobiłbym też inaczej ale to miało być głównie w celach edukacyjnych ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Jeżeli chodzi o wydajność to lajtowo ładuje telefon, do 8-10V przy niezbyt dużych obrotach wyciągam (szybciej nie chcę
#korwin #krul #jkm
To opinia Korwina, ale wiadomo - on jest wolnościowcem i przynajmniej ja nie znam nikogo z tak konsekwentnie wolnościowym podejściem jak on [czasami wręcz zdarzają się ludzie, którzy mają podejście "jestem za tą wolnością bo ta mi się podoba/mnie dotyczy, a za tamtą nie bo nie", no ale to jest czysty egoizm okraszony pięknymi słowami], dlatego ciekawi mnie co sądzicie Mirki o prewencji? Temat oczywiście wychodzi najczęściej kiedy mowa jest o dostępie do broni [palnej, ostatnio nawet białej] i o używkach [a-----l, m-------a itd.], ale można znaleźć wiele innych miejsc, w których mogłaby mieć zastosowanie prewencja:
- zakaz chodzenia po ulicach po 22, bo nocami częściej gwałcą
- zakaz jeżdżenia samochodami, bo przecież samochody zabijają
- zakaz wklejania jakiejkolwiek erotyki na mirko, bo istnieje tag #wolnoscdlapierogownawykopie i ktoś od czasu do czasu takiego zakazanego linka wrzuci [spokojnie, ten zakaz to tak czysto teoretycznie, taka prewencja nie jest na razie rozważana ;). chyba?].
...
Co sądzicie Mirki o możliwości odmówienia wszystkim zdrowym na umyśle, dorosłym [tzn. świadomym, ponoszącym konsekwencje] ludziom prawa do rzeczy, które mogą uważać za potrzebne/konieczne tylko dlatego, że raz na jakiś czas te rzeczy zostaną źle użyte [ale wtedy ukarane]? Zgodzicie się z Korwinem, że prawo powinno być konstruowane na zasadzie:
, czy może jednak bardziej skłanialibyście się ku podejściu:
?
#prewencja #kiciochpyta #pytanie #wolnosc #bron #m-------a #dylematymoralne