Wpis z mikrobloga

Właśnie zajrzałem na wykopalisko na #ama windykator,

Takiego bólu dupy i cebuli dawno nie widziałem, i myślałem, że na liberalnym wykopie tego nie zobaczę.

A jednak:

Jak to jest zniszczyć firmę:

Jak to jest pracować w najbardziej znienawidzonym zawodzie.

Ogólnie, hejt na kolesia, który próbuje zarobić na swoje utrzymanie i nie #!$%@? nie idzie nikomu zabierać, tylko tym którzy są dłużni,

Postawcie się teraz na miejscu firmy, której dłużnicy zalegają kilkadziesiąt tysięcy, niezapłacone faktury, a kredyty trzeba spłacać. Sądy są jakie są i jak niby masz #!$%@? dług odzyskać. Ludzie, którzy prowadzą firmy, też mają swoją rodzinę, swoje dzieci, swoje problemy i nawet niezapłacona faktura potrafi dobić.

#buldupy

#boldupy

#januszebiznesu

#gorzkiezale
  • 6
@Wywolwerowany_Rewolwer: moja sąsiadka jest komornikiem i sama opowiada że tak cholernie starają się iść na rękę dłużnikom, tyle razy coś odraczają po kilka albo i kilkanaście razy, ale nikt z tego nie korzysta tylko cwaniakują i zamiast spłacić zaległości kupują sobie w tym czasie jakiś wypasiony samochód... i że tak jest w zdecydowanej większości przypadków. (Ona akurat zajmuje się "dużymi" sprawami)
@Wywolwerowany_Rewolwer: oni po prostu maja slaby PR. Dluznicy sami są sobie winni ale komornicy tez maja za uszami. Jak pomylą dłużnika to zamiast jak najszybciej sprawę wyjasnic i zmienić przepisy to sie zasłaniają formułka ze nie musza sprawdzać peselu itp. Jedna dodatkowa rzecz, a problem rozwiązany. Jeszcze ci później gadają choćby na wykopie ze jak sie wyjaśni to przecież oddadzą... Podobnie z zaniżonymi cenami sprzedaży, tez musi sie zrobić afera żeby
@Wywolwerowany_Rewolwer: Jestem związany z branża windykacyjna 4 lata (praca, nie "klient").

Już kiedyś na wykopie pisałem, że jest to po komorniku drugi najmniej wdzięczny zawód z którym się spotkałem. W skrócie są dwa typy klientów 1) Bieda aż piszczy i po prostu nie ma kasy 2) Cwaniaki takie, że po prostu #buldupy ##!$%@?. Dla przykłady synek tatusia prezesa, 300k zł kredytu (+ inne waluty) przepisał wszystko na żonę w "radzie" zarabia