Aktywne Wpisy
mirko_anonim +19
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Przez prawie 3 lata byłem samotny. Wcześniej dwa nieudane związki. Najpierw z borderką, a potem z taką manipulatorką, która prawie nabawiła mnie problemów psychicznych i kompletnie mnie zniszczyła. Z racji, że mam już prawie 27 lat i mieszkam w małej miejscowości wybór padł na portale randkowe i jednym słowem to jest dramat. Pary mialem, ale 90% par to osoby z nadwagą, często bardzo dużo.
Zdesperowany samotnością, zacząlem wybierać te
Przez prawie 3 lata byłem samotny. Wcześniej dwa nieudane związki. Najpierw z borderką, a potem z taką manipulatorką, która prawie nabawiła mnie problemów psychicznych i kompletnie mnie zniszczyła. Z racji, że mam już prawie 27 lat i mieszkam w małej miejscowości wybór padł na portale randkowe i jednym słowem to jest dramat. Pary mialem, ale 90% par to osoby z nadwagą, często bardzo dużo.
Zdesperowany samotnością, zacząlem wybierać te
RedBulik +655
Powoli zbliża się u mnie ćwierćwiecze, a ja jeszcze nigdy nie miałem dziewczyny. Koleżanek trochę mam, od pewnego czasu zacząłem z nimi więcej rozmawiać, żeby ćwiczyć skilla. Jednak idzie to za wolno. Nadal czuję się nieśmiały i nie wiem, jak ruszyć dalej. Jednym z moich błędów było to, że unikałem imprez, póki mnie jeszcze na nie zapraszano. Teraz nawet nie wiem, co mógłbym na takich robić - chyba że bym się upił i trochę wyluzował. Co mnie pociesza to to, że wykorzystywałem sporo wolnego czasu na naukę, dzięki czemu raczej bez problemów skończę studia.
Nie mam problemów z codziennymi rozmowami ze znajomymi (których nie mam zbyt wielu), przy robieniu zakupów itp., ale nie wiem, jak swoją osobą zaciekawić dziewczyny i jak z nimi rozmawiać, żeby z którąś się związać. Nie umiem też z nimi rozmawiać tak całkowicie na luzie. Tak jak pisałem, pewne postępy w porównaniu do sytuacji sprzed kilku lat zrobiłem, ale bez rewelacji. Weekendy spędzam sam i coraz częściej czuję się samotny i źle mi z tym. Czas leci, a ja czuję, że nie żyję pełnią życia i marnuję najlepsze momenty.
Jak ruszyć dalej? Czy wizyta u psychologa może coś dać? Jeszcze nigdy u niego nie byłem. Może macie jakieś inne skuteczne sposoby na walkę z nieśmiałością i ćwiczenie social skilla?
#psychologia #tfwnogf #przegryw
Komentarz usunięty przez autora
@sebek1987: Czego można mi zazdrościć? Tej samotności? Przez pewien czas mi to odpowiadało, ale teraz już mi to przeszkadza.
@splasz: Skąd jesteś?
Moim problemem jest to, że jestem nieśmiały.
@dyrmac: Jestem z Warszawy.
Komentarz usunięty przez autora
@Fagaldo_Antonio: Wyjście na kręgle, do kina, wyjazd nad jezioro, na wakacje, grill, uprawianie sportu itp.
Łap filmik który jest banalny, ale i mowi i banalnej rzeczy jak chodzi o pewność siebie