Aktywne Wpisy
Leotard00 +382
Ale żałosne i cringowe jest określenie uśmiechnięta Polska albo koalicja 13 grudnia. Jak słyszę, że ktoś tak gada to wiem, że to imbecyl który powtarza to co im wymyślili spin doktorzy pisu. Nawet nie chodzi o to, że popieram ko ale te próby ośmieszenia rządu przez pis są zrobione typowo pod naiwnych ludzi. Lepiej by się skupili na merytorycznym wytykaniu błędów a nie gadania populizmów.
#polityka
#polityka
KingaM +29
#niepopularnaopinia #pilkanozna Polska odnosi od lat sukcesy (poważne) w siatkówce, w tenisie, w sportach zimowych. Zastanawiam się, po co pompować kasę w piłkę nożną i gdzie ten sport ma jakieś obiektywne przewagi dla rozwoju fizycznego?kasa przepalona na pilke ubila nam sukcesy w pilce recznej na poziomie klubowym co przelozylo sie tez na kadre, tak samo brakowalo chetnych do wsparcia kolarstwa gdy byly sukcesy, nie ma problemu w budowaniu nadal kolejnych stadionow gdy
Powoli zbliża się u mnie ćwierćwiecze, a ja jeszcze nigdy nie miałem dziewczyny. Koleżanek trochę mam, od pewnego czasu zacząłem z nimi więcej rozmawiać, żeby ćwiczyć skilla. Jednak idzie to za wolno. Nadal czuję się nieśmiały i nie wiem, jak ruszyć dalej. Jednym z moich błędów było to, że unikałem imprez, póki mnie jeszcze na nie zapraszano. Teraz nawet nie wiem, co mógłbym na takich robić - chyba że bym się upił i trochę wyluzował. Co mnie pociesza to to, że wykorzystywałem sporo wolnego czasu na naukę, dzięki czemu raczej bez problemów skończę studia.
Nie mam problemów z codziennymi rozmowami ze znajomymi (których nie mam zbyt wielu), przy robieniu zakupów itp., ale nie wiem, jak swoją osobą zaciekawić dziewczyny i jak z nimi rozmawiać, żeby z którąś się związać. Nie umiem też z nimi rozmawiać tak całkowicie na luzie. Tak jak pisałem, pewne postępy w porównaniu do sytuacji sprzed kilku lat zrobiłem, ale bez rewelacji. Weekendy spędzam sam i coraz częściej czuję się samotny i źle mi z tym. Czas leci, a ja czuję, że nie żyję pełnią życia i marnuję najlepsze momenty.
Jak ruszyć dalej? Czy wizyta u psychologa może coś dać? Jeszcze nigdy u niego nie byłem. Może macie jakieś inne skuteczne sposoby na walkę z nieśmiałością i ćwiczenie social skilla?
#psychologia #tfwnogf #przegryw
@splasz: do 30 czas minie bardzo szybko.
@splasz: może...
Poza tym, mówisz że masz problemy z nieśmiałością, książka o introwertyzmie też pomoże ci co nieco. http://introvertedplayboy.com/resources/free-ebook-the-introvert-approach/
Ważne jest zauważyć źródło problemu. Sam jestem w trakcie "samoterapii" i czuję się coraz lepiej. Powodzenia.