Aktywne Wpisy
plusem-wyklety +42
Wczoraj chciałem zamarynować mięso. Po otwarciu smród. Obślizgłe. Przebarwienia, których zdjęcie nie oddaje. Innymi słowy. #biedronka sprzedaje popsute mięso z ważnym terminem do spożycia. Druga paczka to samo. I to nie pierwszy raz kiedy mięso w biedrze kupiłem popsute mimo nie przekroczenia terminu do spożycia. I nie piszę tego pod kątem kalafiorów i urywania liści. W tym dyskoncie to norma. Przebarwienia na surowych mięsach. Napuchnięte już paczki gazami (zalecam zwracać na to
mannoroth +166
a ćwiczenia wielostawowe, więc lepiej siłka niż w domu...
poszukaj w necie kalkulatorów kalorii i policz swoje zapotrzebowanie dzienne,
jeżeli chcesz redukować obniż o np 300kcal, i licz czy to co jesz nie przekracza wyliczonej kwoty,
jak leci za mało (w tygodniu ok 1kg spalonego tłuszczu to dobry wynik), to zwiększ deficyt (utnij kalorie).
Dodaj też jakąś aktywność fizyczną.
Ale oprócz trzymania ilości kalorii ważny jest dobór makroskładników (poczytaj sobie o różnych dietach, ja
http://www.zapytajtrenera.pl/article/a,79/silownia_dla_poczatkujacych/redukcja_od_a_do_z
1g tłuszczu to 9kcal ;)