Wpis z mikrobloga

Przedstawiam wam typowego inwalidę umysłowego:

Dziś po godzinie 14 byłem na zakupach w galerii Sandecja w Nowym Sączu, wchodząc z parkingu podziemnego do środka moim oczom ukazał się taki widok: http://i.imgur.com/hAwuX5U.jpg

Jakim trzeba być debilem, żeby parkować na miejscu dla niepełnosprawnych w dodatku zajmując aż 2 (!) miejsca.

oczywiście kierowca (który później okazał się być totalnym kretynem i ignorantem) nie posiadał żadnej karty, która upoważniałaby go do parkowania w tym miejscu. http://i.imgur.com/xwQx6O4.jpg

Postanowiłem nie przechodzić obok tego obojętnie i zadzwoniłem na straż miejską. Po 10minutach ciągłego dzwonienia wreszcie ktoś łaskawie odebrał, po czym usłyszałem coś w stylu "nie mamy czasu na takie pierdoły, możemy wysłać patrol, ale dopiero za 50min." No to wybieram 997 i dzwonię, opisałem dokładnie sytuację, zgłoszenie przyjęto i po 15 minutach zjawił się patrol z dwoma policjantami. Niestety zanim policjanci zjawili się na miejscu, gbur zdążył odjechać.

Przedstawiłem miłym panom zdjęcia, które zrobiłem, opisałem sytuację, po czym zapisali moje dane i numer komórkowy. Policjanci powiedzieli, że w razie, gdyby kierowca próbował się wywinąć poproszą mnie o przesłanie tych zdjęć na mejla do komendy. Po tym panowie podziękowali i odjechali. Za jakąś godzinę zadzwonili do mnie z komendy i zapytali o przybliżony wiek kierowcy, oraz kto z nim wsiadał do tego auta.

Mam nadzieję, że ten prostak poniesie konsekwencje.

KN 45677

#coolstory #cebulactwo
PomaranczowyKrol - Przedstawiam wam typowego inwalidę umysłowego:

Dziś po godzinie...

źródło: comment_C2dBBYp9eZyGVyjQqYMxF22SzoZG5XfN.jpg

Pobierz
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PomaranczowyKrol: Wczoraj identyczny merc stał u mnie w mieście pod Centrum Kultury na miejscu dla inwalidów, blachy krakowskie, gościu nie wyglądał na takiego z grupą inwalidzką, a samochód bez znaczka :

tacy to od przepychu chyba się z dupą na łeb pozamieniali
  • Odpowiedz
@FredzIo: Co, d--a zapiekła że powstaje społeczeństwo obywatelskie? Dobrze zrobił, że zgłosił. Sam bym to samo uczynił. Patologie to się dusi w zarodku a nie pozwala na swobodną egzystencję.
  • Odpowiedz
@Kafarek555: Bardzo mnie piecze. Rośnie wspaniałe społeczeństwo co donosi w sprawie krzywo zaparkowanego samochodu i chwali się tym w internecie! Brawo! Takich ludzi nam trzeba.
  • Odpowiedz
@FredzIo: Ślepy czy głupi? To jest miejsce dla INWALIDY. Kogoś kto ma problemy z poruszaniem się i dystans od parkingu do wejścia jest istotny. Tak, c-----o zaparkował (2 miejsca?!), tak c-----o zrobił że zaparkował na miejscu przeznaczonym dla kogoś zupełnie innego, tak trzeba to tępić.
  • Odpowiedz
@FredzIo: Dziś jest sobota więc o 14 galerie handlowe na pewno nie są puste, zresztą co to za różnica czy na 20 min czy na godzinę, jak w ciągu tych 20 minut wjedzie gość niepełnosprawny i zobaczy, że jego miejsce jest zajęte to i tak tam nie zaparkuje i tak.
  • Odpowiedz
@FredzIo:

Plakieta zezwalająca na korzystanie z miejsca parkingowego dla inwalidów MUSI być umieszczona w widocznym miejscu za przednią szybą w celu kontroli.

Krzywo to lekko powiedziane. Jeśli nie potrafi trafić autem w miejsce parkingowe może warto kupić sobie mniejsze lub poćwiczyć parkowanie? Co on, prawo jazdy w Laysach
  • Odpowiedz