Aktywne Wpisy

Iudex +369
I'm out. Wrzuciłem wczoraj zdjęcie pięknej kamienicy we #wroclaw, której mur pobazgrano sprayem i post został skasowany przez moderację. Mam wrażenie, że ktoś tu nawet nie rozumie własnego regulaminu. Napisałem co sądzę o takich ludziach, a post poleciał ponieważ zdaniem moderacji jest to "atak personalny".
Po mojemu atak personalny dotyczy KONKRETNEJ osoby. Jeśli moderator wie jaka osoba odpowiada za ten napis na murze, to chętnie się dowiem. A jeśli
Po mojemu atak personalny dotyczy KONKRETNEJ osoby. Jeśli moderator wie jaka osoba odpowiada za ten napis na murze, to chętnie się dowiem. A jeśli
źródło: temp_file3228799643542880693
Pobierz
maxciekpl +656
źródło: temp_file7385733557855358249
Pobierz

Dziś po godzinie 14 byłem na zakupach w galerii Sandecja w Nowym Sączu, wchodząc z parkingu podziemnego do środka moim oczom ukazał się taki widok: http://i.imgur.com/hAwuX5U.jpg
Jakim trzeba być debilem, żeby parkować na miejscu dla niepełnosprawnych w dodatku zajmując aż 2 (!) miejsca.
oczywiście kierowca (który później okazał się być totalnym kretynem i ignorantem) nie posiadał żadnej karty, która upoważniałaby go do parkowania w tym miejscu. http://i.imgur.com/xwQx6O4.jpg
Postanowiłem nie przechodzić obok tego obojętnie i zadzwoniłem na straż miejską. Po 10minutach ciągłego dzwonienia wreszcie ktoś łaskawie odebrał, po czym usłyszałem coś w stylu "nie mamy czasu na takie pierdoły, możemy wysłać patrol, ale dopiero za 50min." No to wybieram 997 i dzwonię, opisałem dokładnie sytuację, zgłoszenie przyjęto i po 15 minutach zjawił się patrol z dwoma policjantami. Niestety zanim policjanci zjawili się na miejscu, gbur zdążył odjechać.
Przedstawiłem miłym panom zdjęcia, które zrobiłem, opisałem sytuację, po czym zapisali moje dane i numer komórkowy. Policjanci powiedzieli, że w razie, gdyby kierowca próbował się wywinąć poproszą mnie o przesłanie tych zdjęć na mejla do komendy. Po tym panowie podziękowali i odjechali. Za jakąś godzinę zadzwonili do mnie z komendy i zapytali o przybliżony wiek kierowcy, oraz kto z nim wsiadał do tego auta.
Mam nadzieję, że ten prostak poniesie konsekwencje.
KN 45677
#coolstory #cebulactwo
źródło: comment_C2dBBYp9eZyGVyjQqYMxF22SzoZG5XfN.jpg
PobierzJak widzę niepełnosprawni umysłowo nie tylko
tacy to od przepychu chyba się z dupą na łeb pozamieniali
Komentarz usunięty przez autora
@PomaranczowyKrol:
Powodzenia kapusie. Donoście dalej na Policje. Dorzućcie jeszcze Sanepid i US by żyło się lepiej. Brawo!
1. Nie wiadomo czy kierowca nie miał uprawnień do parkowania tam, a autor-kapuś nie ma prawa oczekiwać, że mu je okaże.
2.
Plakieta zezwalająca na korzystanie z miejsca parkingowego dla inwalidów MUSI być umieszczona w widocznym miejscu za przednią szybą w celu kontroli.
Krzywo to lekko powiedziane. Jeśli nie potrafi trafić autem w miejsce parkingowe może warto kupić sobie mniejsze lub poćwiczyć parkowanie? Co on, prawo jazdy w Laysach
1. kierowca nie wyglądał na niepełnosprawnego (może lekko umysłowo)
2. ktoś zajął dwa miejsca przeznaczone dla
źródło: comment_AXUPTJb2pvzhGIiGyVUhlB1aY8khchIY.jpg
Pobierz