Aktywne Wpisy

Dlaczego niby Tesla ma być taka zajebista jak silnik elektryczny istnieje już prawie 200 lat i w dzisiejszych czasach nie jest niczym skomplikowany, a tym bardziej w porównaniu do silnika spalinowego. Producenci aut i tak będą kupowali baterie od jakiegoś Panasonika czy innego giganta, a nawet jak ktoś zrobi lepszą baterię to Chińczycy szybko to skopiują. Tylko nie piszcie o "autonomicznej jeździe" bo zaraz skisnę ze śmiechu. Pamiętam jak wykopki w 2008

Stworzyłam swój wymarzony look. #rozowepaski

Wyobrażacie to sobie? Potter dobądź różdżki i stań do walki, myślisz że zdołasz mnie skrzywdzić tym mugolskim...
BAM
i gościa nie ma.
Nie spotkałem się jeszcze z przeciw-zaklęciami dotyczącymi broni palnej, a nawet jeśli to nie urodził się jeszcze taki co byłby szybszy od kuli. Niby wielki wybraniec ale pomysłami to on nie grzeszył. Co o tym sądzicie?
#harrypotter #logika
Poza tym, da się leczyć czarami nawet ciężkie rany - jak Snape u Malfoya rany od zaklęcia Sectumsempra.
istotnym jest też to, że przy rzucie zaklęciem można się uchylić czy odskoczyć, gdy naciśniesz spust już nie ma tak łatwo
Pistolet mógłby być magiczny i poza strzelaniem mógłby też pełnić rolę różdżki. Dwa w jednym!
Koniec pierwszego i zarazem ostatniego akapitu sagi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
przeżycie bezpośredniego ataku zaklęciem Avada Kedavra było spowodowane przez poświęcenie życia jego matki