Aktywne Wpisy
ZygmuntJedyny +542
bibi__ +244
Jako iż jestem już posiadaczką afly, szczęśliwa czy nie to się okaże za jakiś czas XD to chcę się pochwalić moją kobyłką (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
http://wiki.republikanie.net/wiki/Likwidowane_organy_konstytucyjne #polityka
@szymon_jude: @Aureos: Całość wiki wygląda na całkowitą reformę, włącznie ze zmianą konstytucji.
@przemyslaw-wipler: Do wiki przydałyby się jakiś ogólny opis o co w niej chodzi. Wszędzie są przypisy w kwadratowych nawiasach, ale nie wiadomo do czego się odnoszą?
Najpierw prezydent stojący na straży konstytucji celowo dezinformując przedłuża wniosek do TK, aby ustawa weszła w życie, później wysyła wniosek poruszający tylko wątki poboczne (np. reklama OFE). Następnie TK wysyła zapytanie do premiera jakie koszty dla budżetu generowałby wyrok stwierdzający niekonstytucyjność zapisów ustawy o zmianach w OFE. TK powinien chyba interesować się konstytucją, a nie ekonomią? Teraz wystarczy tylko poczekać, aż TK rozpatrzy
@robert919: ale konstytucja "interesuje sie ekonomią" więc TK w swoich działaniach powinien brac pod uwage tez gospodarke państwa. No chyba, ze chcecie zmienic konstytucje albo ze wam zwisa, ze w skutek wyroku TK przekroczylibyśmy grubo 2/3 (czy ile to tam jest) zadłużenia wzgledem PKB.
a) sądy administracyjne włączone do przeprojektowanego systemu sądownictwa powszechnego,
b) NSA i TK włączone do SN.
W związku z tym mam pytanie - jaka będzie naprawdę długofalowa korzyść z tej "reformy" skoro polegać będzie ona jedynie