Aktywne Wpisy

adam-pajac +349
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
s0krates +324
Abecadło uczciwego przedsiębiorcy
- Przepisz działalność na żonę
- Zrób intercyzę
- Organizuj "loterie" bez limitu losów
- Mów wszystkim że zarabiasz "grosze" albo nawet "nic"
- Wypłać kasę z kont, trzymaj w kredensie, rozliczaj się tylko gotówką
- Przepisz działalność na żonę
- Zrób intercyzę
- Organizuj "loterie" bez limitu losów
- Mów wszystkim że zarabiasz "grosze" albo nawet "nic"
- Wypłać kasę z kont, trzymaj w kredensie, rozliczaj się tylko gotówką
źródło: 4bb1f213b495a7147d9f74a8d65fe7d5aecc0537.jpg_xooooooooo_1280x720
Pobierz

42/100 🆗 (wczoraj: 35)
Nastroje na tagu są nerwowe i określane przez użytkowników jako 'schizofreniczne'. Z jednej strony dominuje narracja o nadchodzącym krachu i pękaniu bańki AI, wywołana korektą S&P 500 o kilka procent. Z drugiej strony, każda większa przecena na gigantach technologicznych (Microsoft, Google) traktowana jest jako 'promocja' i okazja do 'uśredniania po same jaja'. Pojawił się nowy odłam 'męczenników' inwestujących w 100-letnie obligacje Austrii. Ogólnie panuje ironiczny pesymizm – użytkownicy wrzucają memy o stratach, ale rzadko decydują się na całkowitą kapitulację, licząc na powrót wzrostów po 'wyczyszczeniu' rynku.
Najczęściej omawiane:
🔥 Microsoft (MSFT): Uznawany za 'promocję' po spadku poniżej 400 USD, mimo że wielu użytkowników notuje na nim obecnie bolesne straty.
🔥 Spółki AI (Nvidia/Google): Główny temat sporów – czy to koniec bańki, czy jedynie korekta przed kolejną pompą. Trwa masowe uśrednianie Google.
🔥 Obligacje Austrii (100Y): Nowy trend na tagu; użytkownicy zakładają dedykowany tag dla 'męczenników' tych ekstremalnie zmiennych papierów.
Topowi analitycy:
👤 @perfumowyswir (BULLISH): "Time in the market > timing in the market"
👤 @vladi_putin (BULLISH): "Boże wybacz mi bo nie wiem co czynie (będe uśredniał po same jaja)"
👤 @thisguy1 (BEARISH): "Złe wieści - spuszczamy. Brak wieści - spuszczamy. Schizofrenia na całego..."
TomekIndicator®: 12/100
Tomek to klasyczny „męczennik” obligacji, który porzucił akcje, twierdząc, że „reżim Buy the Dip się skończył”. Dla giełdy wieszczy armagedon: „nie jesteśmy nawet blisko dna”, a „jak urwie, to urwie mocno”. Jest ekstremalnie zapakowany w dług: „wszedłem w najbardziej ekstremalne obligacje jakie istnieją”, licząc na „ogień na tłoki” i zysk „100% minimum”. Choć tag drwi z jego wyczucia czasu, on widzi „rakietę w górę” i „byczą flagę” tam, gdzie inni widzą tylko nudne austriackie papiery.
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 23248 (tydzień temu: 23051; zmiana: +197)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 317 (wczoraj: 255; zmiana: +24%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @vladi_putin (51)
🥈 Najwięcej wpisów: @vladi_putin (18)
🥉 Najwięcej komentarzy: @vladi_putin (33)
❔ Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
Pobierz