Aktywne Wpisy
Adamfabiarz +69
Parę osób rok temu naśmiewało się z mojego zakupu Fabii 1.0 MPI 60 KM. Czy wybór był nietrafiony? Cóż, brakuje np. 6-go biegu. Ale ogólnie jestem zadowolony. A szczególnie pod dystrybutorem. W ciągu 12.5 miesiąca przejechane 39 tys. km.
Ostatnio trasa stacja benzynowa okolice Koblencji - okolice polskiej granicy i jechałem specjalnie wolniej (o parę km/h wolniej niż zwykle), po jeździe torowej, a chciałem jeszcze na tym samym oleju dojechać do Polski,
Ostatnio trasa stacja benzynowa okolice Koblencji - okolice polskiej granicy i jechałem specjalnie wolniej (o parę km/h wolniej niż zwykle), po jeździe torowej, a chciałem jeszcze na tym samym oleju dojechać do Polski,
t_i_t_o +228
Dzisiaj przebiegłam 8,5 km :) spokojnie mogłabym więcej, gdyby nie bolące wciąż nogi po ostatnim 20 kilometrowym spacerku :P boli mnie przy każdym kroku na obu nogach od zewnętrznej strony piszczeli ;/ niezbyt przyjemne, jeśli nie jest się masochistą :D tak czy inaczej kondycja poszła nieźle do góry :D w życiu bym się nie spodziewała, że dam radę osiągać takie wyniki, skoro na samym początku po 5 minutach nie mogłam złapać oddechu i plułam płucami :p
Też zauważyłam, że zmieniło się sporo w moim myśleniu jeśli chodzi o ćwiczenia. Kiedyś wymyślałam, co tylko zrobić, żeby jakoś usprawiedliwić swoje lenistwo i nie ćwiczyć. A teraz kombinuję co zrobić, żeby poćwiczyć, mimo braku czasu czy właśnie jakiegoś urazu/bólu :) uzależniłam się chyba :D
Zjedzone:
* musli - chyba nigdy mi się nie znudzi :P
* wafelek owsiany i kiełbaska drobiowa
* bigos z młodej kapusty
* czereśnie
* na kolację planuję warzywa i paluszki rybne z piekarnika, bo zalegają mi w zamrażalniku i mam na nie dzisiaj straszną ochotę :D stawiam, że od kilku sztuk nic mi nie będzie :P
Jutro ma padać cały dzień, więc zostaje mi rowerek stacjonarny :( a zaplanowałam sobie kolejny marsz, tylko tym razem krótszy, bo około 15km. Ale niestety :( nie będę łazikować w deszczu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#dieta #odchudzanie
I owoców nie jedz.
Poza tym śmiechłam, jak zawsze, kiedy ktoś mówi, że owoców nie wolno jeść, bo to zło. Pewnie lepiej jeść te okropnie zdrowe produkty pełnoziarniste, które na pewno mają o wiele więcej mikroelementów niż owoce. Srsly..
Jedz te owoce i się nie przejmuj, byle byś się nimi nie opychała ani nie jadła
A tak na poważnie - zielony koktajl kobieto, najlepsza przekąska ever. Mieszanka studencka w niewielkich ilościach, ogólnie daktyle i orzechy [najlepiej namoczone przez noc], dla mnie awokado z kakao i czymś słodkim [u mnie ksylitol, ale zamienników cukru jest od cholery] samo albo zagryzione bananem - to dla mnie stanowi jeden posiłek, mocno dojrzały banan z mielonym sezamem i karobem, placki, takie
Z takich bardziej podchodzących pod klasyczne ciasta, ale wciąż bardziej zdrowe piekłam coś takiego, teraz mi się przypomina:
PLACEK Z MANGO I AWOKADO
SKŁADNIKI:
- 1 awokado
- 1 mango
- 200g mąki gryczanej w tym z dodatkiem ok 2-3 łyżek mąki z amarantusa i 2-3 łyżek mąki pszennej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
-