Aktywne Wpisy
pieknylowca +269
Ale partie musiały sypnąć kasy że taka zmasowana akcja przeciwko #konfederacja no ale cóż, psy szczekają, karawana jedzie dalej. #polska polityka #polityka

Volantie +114
Skopiuj link
Skopiuj link
Wykop.pl
Mam główne okno programu - Frame. Ma w sobie listę notatek oraz guzik addNote, który otwiera kolejne okno - AddWindow. W oknie AddWindow wybieram rodzaj notatki i ją dodaję - po naciśnięciu guzika w oknie AddWindow powinna się wywołać metoda updateContent() znajdująca się we Frame. W jaki sposób mogę to zrobić? Jakiś Listener na zmiany zachodzące w oknie?
Wtedy masz np. coś takiego:
class Window1 extends JFrame{...}
class Window2 extends JFrame{...}
class X {
Window1 w1;
Window2 w2;
public X() {
w1 = new Window1();
w1.setX(this);
w2 = new Window2();
w2..setX(this);
}
void update(){
w1.setState();
w2.setState();
}
}
teraz zarówno z klasy W1 i W2 masz dostęp do referencji klasy X, na której mozesz
http://imgur.com/a/Gql5K - szybciej chyba wytłumaczę obrazowo co mam na myśli ;)
Na 3 obrazku już został naciśnięty przycisk "Add", jednak notatka nie została dodana - została dodana dopiero na obrazku 4. A chodzi o to, żeby były dodawane na bieżąco
Polecam też przejść na JavęFX - tam wykorzystujesz observableArrayList, po dodaniu czegokolwiek do takiej listy widok aktualizuje się automatycznie, nie trzeba wywoływać żadnych dodatkowych "odświeżaczy"